Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trenurile Soarelui 2024, alternativă către mare. Cât costă și cât durează un drum București - Constanța

Românii pot pleca cu trenul spre litoralul autohton și nu numai. 30 de garnituri vor pleca zilnic din Gara de Nord către litoralul românesc. Acestora li se mai adaugă alte 36 de trenuri din diferite colțuri ale țării. Și tot astăzi a fost pus în circulație și trenul turistic București - Istanbul. El va circula timp de 4 luni și va prelua călători și către Sofia și Varna.

Cât durează o călătorie București - Constanța

Din București, trenurile spre mare vor circula la un interval de o oră. Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

Vorbim de nu mai puțin de 30 de trenuri care vor pleca din Gara de Nord direct spre Constanța și alte 36 de garnituri care vor pleca din toată țara tot către Constanța pentru a aduce tot mai mulți oameni pe litoral. Vorbim de o călătorie cu un tren InterCity, care are vagoane recondiționate, iar condițiile de călătorie sunt mai bune.

  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  • Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Pasagerii spun că varianta călătoriei cu trenul până la mare este mai avantajoasă decât drumul cu mașina.

Pasager: ”Ceva spontan de o zi să spunem așa. Ni se pare destul de modern, ne-a depășit așteptările.”

Reporter: ”E o variantă mai bună decât mașina?”

Pasager: ”Da, este mult mai relaxant. E mult mai plăcut.”

Pasager: ”Suntem fericiți că avem ocazia să călătorim cu trenul ăsta, e super fain. Sunt cei care am procurat biletele potrivite. Pentru adult am plătit 89 și pentru copil 47.”

Ada Meseșan, purtător de cuvânt CFR Călători: ”Acest sezon estival va dura până pe 7-9 septembrie. Demarează 14-15 iunie și se finalizează la 7-8 septembrie. Trenuri sunt pentru toată lumea. Sunt mai multe decât anul trecut, sunt 6 perechi de trenuri în plus față de anul trecut.”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: ”Suntem într-o situație fericită, mergem pe o linie modernizată și cu un tren modernizat. Mi-aș dori să se poată acest lucru peste tot în România, măcar este un început.”

Cât costă un drum București - Constanța cu trenul în 2024

Când vine vorba despre prețuri, un bilet pe ruta Bucureşti-Constanţa, la clasa a doua, costă 78 de lei, iar la clasa 1 115 lei. Călătorii care își cumpără bilet dus-întors primesc o reducere de 10%, iar cei care își rezervă biletul cu cel puțin trei săptămâni înainte vor mai beneficia de o scădere suplimentară de 7%. Elevii călătoresc gratuit.

Biletele pot fi cumpărate:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE