Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

OMS, semnal de alarmă privind ultimatumul Israelului în Gaza: Evacuarea forțată a pacienților în stare gravă înseamnă condamnarea lor la moarte

  • Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că evacuarea forțată a pacienților extrem de bolnavi sau a persoanelor grav rănite din spitalele aflate în nordul Fâșiei Gaza reprezintă o ”condamnare la moarte”.
  • Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, a anunțat că cele două mari spitale din nordul Fâșiei Gaza și-au depășit deja capacitatea totală de a îngriji bolnavii pe cele 760 de paturi disponibile.
  • La rândul său, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a catalogat demersul Israelului de a ordona evacuarea a peste un milion de civili din nordul Fâșiei Gaza drept un ”demers dificil”.

Află mai multe detalii despre lipsurile cu care se confruntă medicii din Fâșia Gaza, în contextul în care Israelul ia în calcul să declanșeze o operațiune terestră.

Proteste în opt țări din lumea arabă. Zeci de mii de musulmani au ieșit pe străzi, din cauza războiului din Israel: "Nu putem trăi!"

  • Zeci de mii de musulmani au ieșit pe străzi în Orientul Mijlociu și au protestat în sprijinul palestinienilor și împotriva intensificării bombardamentelor israeliene asupra Gaza.
  • Aceștia susțin că există un risc imens pentru un conflict regional mai larg, mai ales că armata Israelului a spus că e pregătită de un salt terestru.
  • La Beirut, capitala Libanului, mii de susținători ai grupării militante Hezbollah au fluturat steaguri libaneze și palestiniene, scandând sloganuri în sprijinul Gazei și cerând "moarte Israelului".

Mai multe informații despre protestele declanșate în cele opt țări din lumea arabă.

Creșterile salariale nu țin pasul cu inflația. 8 din 10 români sunt îngrijorați de prețul crescut al alimentelor

  • Românii se confruntă cu creșterea de prețuri și cu scăderea puterii de cumpărare, chiar dacă rata inflației a scăzut la 8,8% în luna septembrie.
  • Analiștii economici spun că scăderea inflației este un semnal pozitiv, dar asta nu garantează și că vom rămâne cu mai mulți bani în buzunar.
  • Experții avertizează că prețul ridicat alimentelor va fi cea mai mare problemă a românilor.

Citește care sunt principalele motive pentru care creșterile salariale nu țin pasul cu inflația.

EXCLUSIV. Pasajul Basarab, “orfanul” de 200 milioane de euro. Nicușor Dan: "Nu este o prioritate"

  • Pasajul Basarab este lăsat de izbeliște de peste 10 ani, iar primarul Nicușor Dan anunță că sunt șanse mici ca situația să fie deblocată prea curând.
  • Într-un interviu acordat pentru Euronews România, edilul Capitalei a declarat că Pasajul Basarab nu reprezintă o prioritate în acest moment, pentru că Primăria trebuie să intervină asupra altor construcții din oraș.
  • Pasajul Basarab va fi și mai solicitat începând de săptămâna viitoare, când Podul Grant se va închide pentru reparații, pe sensul către strada Turda.

Mai multe detalii despre cum a ajuns Pasajul Basarab să nu fie o prioritate pentru Municipalitate.

60.000 de sarmale, pregătite la Iași pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

  • Aproximativ 60 de mii de sarmale s-au pus la foc mic la Iași.
  • Masa tradițională se pregătește cu multă atenție pentru pelerinii veniți din toate colțurile țării să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.
  • Pe lângă sarmale, se va da și un ceai cald, apă sau suc.

Vezi ce alte pregătiri se fac la Iași pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE