Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Topul căutărilor Google în 2023, la nivel global. Barbie, Messi și războiul Israel-Hamas, printre subiectele care au stârnit interes

  • Compania americană Google a publicat ”Anul în căutare”, o trecere în revistă a celor mai importante căutări pe Internet, la nivel global, în anul 2023.
  • Internauții au fost curioși să afle despre cultura pop (Barbenheimer), despre decesul unor personalități îndrăgite și despre știri cu repercusiuni la nivel mondial.
  • Războiul Israel-Hamas s-a aflat în topul tendințelor în materie de știri în 2023, potrivit datelor globale ale Google, urmat de căutările despre submersibilul TItan care a făcut implozie în iunie, în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului, precum și de cutremurele devastatoare din februarie din Turcia și Siria.

Citește mai mult despre căutările utilizatorilor Google în 2023

Biletele de tren, mai scumpe cu aproape 10%. Care sunt noile tarife

  • Biletele de tren s-au scumpit cu 8,8%, iar noile tarife au intrat în vigoare odată cu noul Mers al Trenurilor 2023-2024, ce va fi valabil până la data de 14 decembrie 2024, transmite Agerpres.
  • Într-o postare pe Facebook, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a informat marţi că tarifele s-au actualizat cu indicele de inflaţie stabilit de Institutul Naţional de Statistică la data de 1 octombrie, respectiv 8,8%.
  • Potrivit unui comunicat al CFR Călători, postat pe 8 decembrie pe site, se menţionează că, potrivit noului plan de Mers al Trenurilor 2023-2024, vor circula zilnic în medie 1.100 de trenuri, fără nicio referire la majorarea tarifelor.

Citește mai mult despre scumpirea biletelor de tren.

Guvernul propune salariu minim de 3.700 de lei de la 1 iulie 2024. Cu ce variante vin patronatele și sindicatele

  • Negocieri dure la Guvern pentru modificarea salariului minim pe economie. Premierul Marcel Ciolacu a discutat timp de aproape două ore cu patronatele și sindicatele, dar pentru moment nu s-a ajuns la o concluzie.
  • Salariul minim ar urma să crească din vară, și nu de la 1 ianuarie, așa cum s-a discutat recent.
  • Surse politice transmit că ministrul Finanțelor vrea să țină pe loc legea bugetului până când se va lua o decizie privind salariul minim.

Citește mai mult despre propunrile pentru salariu minim din România

Descinderi DNA la Ministerul Finanțelor, într-un dosar privind fapte de corupție

  • Procurorii Anticorupție au făcut percheziții, marți, la sediul Ministerului Finanțelor, într-un dosar privind fapte de corupție, potrivit unor surse judiciare Agerpres. De la sediul instituției, procurorii au ridicat mai multe documente.
  • Într-un comunicat trimis presei, reprezentanții Ministerului Finanțelor au dat asigurări că activitatea instituției nu a fost afectată de descinderile DNA și și-au reafirmat angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.
  • Tot marți, procurorii DNA au făcut percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele "Colţea" şi "Sf. Luca" din Capitală. Este vorba despre un dosar de corupţie care are legătură cu implementarea de servicii IT la unități medicale din Bucureşti.

Citește mai mult despre dosarul DNA de la Ministerul Finanțelor.

Simona Halep va fi audiată de TAS la începutul lunii februarie, în cazul de dopaj

  • Simona Halep va fi audiată, în luna februarie, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Sportiva a fost suspendată provizoriu timp de patru ani pentru dopaj.
  • TAS a confirmat oficial începerea audierii în cazul Simonei Halep, în intervalul 7-9 februarie 2024.
  • Simona Halep speră la o decizie favorabilă a TAS în cazul ei. În prezent, sportiva se află la Paris. Recent, a transmis chiar un mesaj pe rețelele de socializare: ”Sunt pregătită să revin acolo unde totul a început. Turneul de junioare Roland Garros 2008. Mulțumesc mult, Paris”.

Citește mai mult despre procesul Simonei Halep la TAS

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE