Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Descinderi DNA la Ministerul Finanțelor, într-un dosar privind fapte de corupție

Procurorii Anticorupție au făcut percheziții, marți, la sediul Ministerului Finanțelor, într-un dosar privind fapte de corupție, potrivit unor surse judiciare Agerpres. De la sediul instituției, procurorii au ridicat mai multe documente.

Reacție: Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru „lupta împotriva corupției”

Într-un comunicat trimis presei, reprezentanții Ministerului Finanțelor au dat asigurări că activitatea instituției nu a fost afectată de descinderile DNA și și-au reafirmat angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.

„În legătură cu informaţiile apărute în mass-media despre percheziţiile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sediul Ministerului Finanţelor, facem următoarele precizări: Ministerul de Finanţe îşi reafirmă angajamentul pentru transparenţă, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei. Aşteptăm mai multe informaţii oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activităţii instituţiei. Vă asigurăm că activitatea instituţiei nu este afectată în niciun fel de această situaţie”.

„În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situaţie este gestionată în conformitate cu standardele etice şi legale. Suntem deplin angajaţi să promovăm integritatea şi etica în toate aspectele activităţii noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, se precizează în documentul de la Finanţe.

Tot marți, procurorii DNA au făcut percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele "Colţea" şi "Sf. Luca" din Capitală. Este vorba despre un dosar de corupţie care are legătură cu implementarea de servicii IT la unități medicale din Bucureşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE