Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Profilul candidatului la alegerile europarlamentare din 2024. Ministrul Justiției: Ne trebuie oameni care să explice de ce e bună Europa

  • Candidații la alegerile europarlamentare trebuie să fie oameni buni, cu profil european, care să vorbească pe limba alegătorilor, să știe să explice de ce Europa e bună și cât de importanți sunt banii europeni pentru România.
  • Este portretul făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Euronews România.
  • Cei 33 de eurodeputați români sunt aleși prin vot universal direct de către toți cetățenii UE înregistrați pe listele electorale și având vârsta de peste 18 ani.

Află mai multe despre profilul candidatului la alegerile europarlamentare.

Sindicaliștii STB amenință cu grevă dacă salariile nu vor fi plătite la timp. Primăria Capitalei a rămas fără fonduri pentru că bugetul nu a fost aprobat

  • Angajații Primăriei Municipiului București și cei din instituțiile aflate în subordinea acesteia, vor primi luni doar 25% din salariu.
  • Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan, la Euronews România.
  • Edilul dă vina pe consilierii generali, care ar fi blocat adoptarea bugetului. La rândul lor, consilierii îl acuză pe edil pentru situația creată și cer urgent rezolvarea problemei. De cealaltă parte, sindicaliștii anunță o grevă imediată, dacă nu-și vor primi toți banii.

Citește mai multe despre sindicaliștii STB care amenință cu grevă dacă nu-și vor primi salariile.

Fondatorul Untold, Bogdan Buta, scapă de acuzațiile de agresiune și șantaj. Parchetul a clasat dosarul

  • Bogdan Buta, fondatorul festivalului Untold, scapă de acuzațiile de agresiune și viol împotriva minorilor.
  • Cu toate acestea, Parchetul de pe lângă Judecătoria din Cluj a decis să claseze acest dosar încă din luna februarie a acestui an.
  • Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procesul de urmărire penală împotriva lui Bogdan Buta a fost încheiat în mai puțin de o lună de la seiszarea autorităților judecătorești.

Află mai multe despre cazul lui Bogdan Buta, fondatorul Untold.

Cine este Ollie Bearman, pilotul de 18 ani pe care mizează Ferrari în Arabia Saudită

  • La 18 ani, britanicul Ollie Bearman debutează în Formula 1, în etapa din Arabia Saudită. Ferrari l-a ales pentru a-l înlocui pe Carlos Sainz, care va rata a doua etapă a calendarului, pentru a fi operat de apendicită.
  • Bearman este unul dintre cei trei piloți de rezervă ai scuderiei italiene în acest sezon. Tânărul pilot, care concurează în Formula 2, la Prema Racing, a fost ales de Ferrari în detrimentul lui Antonio Giovinazzi, pilot cu experiență în Formula 1, și Robert Shwartzman.
  • Decizia celor de la Ferrari îl va face pe britanic cel mai tânăr pilot din actuala grilă de Formula 1. Este, totodată, cel mai tânăr pilot de F1 din istoria Ferrari.

Află mai multe despre Ollie Bearman, pilotul de 18 ani pe care mizează Ferrari în Arabia Saudită.

Povestea creatoarei care îmbracă vedete de la Hollywood. Piesele Andreei Bădală au fost purtate de Madonna, Beyonce, Dua Lipa, Rita Ora

  • Andreea Bădală este un designerul român ale cărei creații vestimentare se găsesc în garderobele vedetelor de la Hollywood.
  • Madonna, Beyonce, Miley Cyrus, Kylie Jenner și Dua Lipa sunt doar câteva dintre celebritățile care au purtat haine de la brandul internațional creat de Andreea.
  • Ea este una dintre creatoarele de modă care încearcă prin haine și piese de lenjerie intimă să reconecteze doamnele și domnișoarele la femininatea și senzualitatea lor.

Află mai multe despre povestea creatoarei care îmbracă vedete de la Hollywood.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE