Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

O barjă încărcată cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre. Precizările ministrului Mediului

O barjă încărcată cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit pilonul unui pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia.

Potrivit Ministerului Mediului din Serbia, barja s-a scufundat la aproximativ 40 de minute după miezul nopții și, din fericire, nu au existat răniți în urma incidentului.

Nava era înregistrată în Germania, plecase din Austria și trebuia să ajungă într-un port de lângă Belgrad.

Citește mai multe despre barja scufundată în Dunăre.

Globurile de Aur 2024: Bradley Cooper s-a pregătit 6 ani pentru a-l interpreta pe Leonard Bernstein

Duminică, 7 ianuarie, va avea loc cea de-a 81-a ediție a Globurilor de Aur. Anul acesta, evenimentul vine cu multe schimbări, toate acestea ca urmare a scandalurilor din ultimii ani.

Au fost aduse acuzații și au fost făcute publice aspecte legate de modul în care au fost făcute nominalizări și, ulterior, atribuite premii. Unul dintre filmele aflate în cursa pentru 4 Globuri de Aur este ”Maestro”.

Pelicula ”Maestro” regizată de Bradley Cooper a fost una dintre cela mai așteptate producții cinematografice ale anului 2023.

Citește mai multe despre Globurile de Aur 2024.

Josep Borrell a declarat că Libanul nu trebuie să fie "atras într-un conflict regional"

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, a declarat sâmbătă că Libanul nu trebuie să fie "atras într-un conflict regional", acest semnal de alarmă intervenind pe fondul confruntărilor din sudul ţării între mişcarea şiită libaneză Hezbollah, aliată a grupării palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, şi armata israeliană, relatează AFP.

"Este imperativ de evitat o escaladare regională în Orientul Mijlociu, este absolut necesar să se evite ca Libanul să fie atras într-un conflict regional", a declarat Borrell într-o conferinţă de presă la Beirut cu omologul său libanez Abdallah Bou Habib.

Mai multe declarații ale lui Josep Borrell.

Întrevedere Blinken-Erdogan la Istanbul, axată pe războiul din Gaza şi aderarea Suediei la NATO

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit sâmbătă, la Istanbul, cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta despre războiul din Fâşia Gaza şi aderarea Suediei la NATO, blocată în continuare de Turcia, relatează AFP.

Potrivit unor surse diplomatice americane, întrevederea a început la prânz după o întâlnire între Blinken, care a sosit în Turcia vineri seara, şi omologul său turc Hakan Fidan.

O fotografie publicată pe reţeaua socială X de postul public de televiziune TRT Haber îi arată pe Blinken şi Erdogan unul lângă celălalt la una dintre reşedinţele prezidenţiale de pe Bosfor.

Citește mai multe despre întrevederea dintre Blinken și Erdogan.

Dezbaterea privind livrarea de rachete Taurus către Kiev, relansată în Germania

Dezbaterea privind livrarea de rachete de croazieră Taurus către Kiev se intensifică în Germania, mai mulţi politicieni cerându-i cancelarului Olaf Scholz să-şi dea acordul, pe fondul ultimelor atacuri aeriene ruseşti masive asupra teritoriului ucrainean, relatează sâmbătă AFP şi dpa.

"Livrarea de rachete Taurus către Ucraina ar fi trebuit să aibă loc cu mult timp în urmă", a declarat sâmbătă Sara Nanni, o purtătoare de cuvânt a grupului Verzilor din parlament, un partid membru al coaliţiei guvernamentale a social-democratului Olaf Scholz.

Citește mai multe despre livrarea de rachete Taurus către Kiev, relansată în Germania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE