Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

România, campioană mondială la mini-fotbal. Tricolorii au reușit victoria după un meci dramatic și 30 de lovituri de departajare

-Tricolorii au reușit în ultimele trei minute ale meciului să egaleze scorulde la 0-2 și au împins meciul în prelungiri.

-În prelungiri nu s-a marcat, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare. România a avut de trei ori şansa de a obţine victoria, după ce kazahii au ratat, dar pe rând Mircea Ungur, Mircea Popa şi Gabriel Dumitraşcu au ratat.

-România, care a jucat a treia sa semifinală mondială consecutivă, are două medalii de bronz la Cupa Mondială din trei participări, în SUA (2015) şi Australia (2019).

Citește mai multe informații despre România, campioană mondială la mini-fotbal.

Experiment Euronews. Cum arată o zi în dreapta pilotului de raliu Cristiana Oprea

-Centrul Capitalei a fost transformat în traseu pentru mașinile de raliu. Super Rally București, a adus pe străzi, sute de cai putere și talentul celor mai pricepuți piloți din domeniu.

-Totul a început cu echiparea jurnalistului copilot după care echipajul a intrat pe traseu. După care a început cursa.

-Față de modelele de serie, mașinile de raliu sunt văduvite de elementele de confort cu care suntem obișnuiți. Asta pentru că primează siguranța.

Vezi mai multe informații despre experiența jurnalistului Euronews în dreapta pilotului de raliu Cristiana Oprea.

Manager TikTok: ”Conținutul plătit de politicieni este interzis și înlăturat”

-Care vor fi joburile viitorului, ce abilități caută angajatorii la tinerii absolvenți, ce fac marile companii cu datele noastre și cum ne protejăm de conținutul posibil-dăunător de pe rețelele de socializare?

-Lukasz Gabler a venit în România să lanseze, înpreună cu ONG-ul Școala de Valori, o competiție de idei pentru schimbarea educației astfel încât să-i pregătească mai bine pe tineri pentru joburile viitorului.

-”Nu le permitem politicienilor să monetizeze prezența pe TikTok. Dar, desigur, există un discurs politic pe platformă pentru că sunt subiecte de interes pentru diverse comunități. De aceea, probabil că veți vedea politicieni care sunt prezenți pe platforma noastră,” a explicat Lukasz Gabler.

Citește mai multe informații despre care va fi impactul AI asupra locurilor de muncă de la managerul TikTok.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre dublurile președintelui rus: ”Avem un singur Putin”

-Noua declarație a lui Dmitri Peskov vine după ce o agenţie de presă rusă a descris drept „mituri” „dublurile” lui Vladimir Putin.

-Analiza a plecat de la identificarea „adevăratului” Putin, stabilindu-se că liderul rus a participat la parada militară care a avut loc în Piața Roșie în mai 2023

-O asemănare și mai mică, de doar 40%, a fost găsită între „Putin de la paradă” și personajul care a vizitat orașul ucrainean Mariupol în martie 2023.

Citește mai multe informații despre analiza privind identificarea ”adevăratului” Putin.

Măsurile fiscale, subiect de discuții în coaliție. Nicolae Ciucă spune că nu susține limitarea plăților cash

-La câteva zile după intrarea în vigoare a măsurii de limitare a plăților cash, guvernanții au discuții contradictorii.

-Premierul Marcel Ciolacu spune că decizia va ajuta la reducerea evaziunii fiscale, dar este nemulțumit de faptul că băncile au crescut comisioanele.

-Cei mai afectați de măsură par să fie micii afaceriști. În supermarketurile din care își aprovizionează magazinele, comercianții din afara orașelor vin să plătească marfa cu bani lichizi.

Vezi mai multe detalii despre cum sunt măsurile fiscale subiect de discuții în coaliție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE