Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Tragerea la sorți pentru EURO 2024. România întâlnește Belgia în grupe

  • Naționala de fotbal a României și-a aflat adversarele de la EURO 2024. Tragerea la sorți a grupelor a avut loc la Hamburg, pe 2 decembrie, în Elbphilharmonie, o sală de concerte din cartierul HafenCity.
  • România a picat în Grupa E, unde va întâlni Belgia, Slovacia și câștigătoarea barajului care se va disputa între Bosnia & Herţegovina / Ucraina și Israel / Islanda.
  • Valoarea totală a lotului cu care "Dracii Roșii" au jucat în preliminarii este de 510 milioane de euro. În comparație, cel al "Tricolorilor" valorează 72 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt. Doar belgianul De Bruyne are o cotă de piață de 72 de milioane de euro.

Citește mai mult despre tragerile la sorți pentru Euro 2024

Turnul înclinat din Bologna, închis din cauza riscului ridicat de prăbușire: Situația este "extrem de critică"

  • Turnul Garisenda din orașul italian Bologna, care este mai puțin cunoscut decât cel din Pisa, dar care se înclină la fel de mult, a fost închis.
  • Autoritățile spun că există un risc ridicat de prăbușire, scrie euronews.com. Au început construcțiile pentru o barieră de cinci metri înălțime în jurul turnului.
  • Consiliul orașului a explicat că, pe lângă faptul că va limita căderea de moloz, bariera instalată va proteja clădirile din jur, precum și oamenii, în cazul în care se va prăbuși.

Citește mai mult despre riscurile cu care vine Turnul înclinat din Bologna.

Cum se explică faptul că românii sunt mai patrioți față de acum un deceniu. Confuzia dintre patriotism și naționalism

  • Chiar de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, un sondaj INSCOP a scos la iveală nivelul de patriotism la care au ajuns românii.
  • Iar datele arată o creștere cu 12%. Practic, 95% dintre români sunt mândri că poartă această naționalitate.
  • Explicația a încercat să o ofere, în direct la Euronews România, sociologul Remus Ștefureac, directorul INSCOP.

Citește mai mult despre sondajul patriotismului.

Oficial: Aderarea României la Schengen, pe agenda JAI din 5 decembrie, dar fără vot

  • Este oficial: aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen va fi discutată în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europen, din 5 decembrie.
  • Subiectul este primul care apare pe ordinea de zi a ședinței Consiliului JAI. Dar asta nu înseamnă și că va fi luată o decizie în privința celor două state.
  • Concret, nu va exista un vot pentru că NU există unanimitate privind aderarea celor două state.

Citește mai mult despre aderarea României la Schengen.

HARTĂ. Vremea se răcește în România. Cod galben de vânt în mai multe județe

  • Meteorologii anunță că în România va ajunge un val de aer rece, care va aduce temperaturi negative în întreaga țară și ninsori la munte.
  • Au fost emise sâmbătă două alerte Cod galben de intensificări ale vântului, valabile până duminică după-amiaza, la început în 26 de judeţe, iar ulterior în zone din zece judeţe.
  • Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 decembrie, ora 12:00 - 3 decembrie, ora 3:00, vântul va avea intensificări în Banat şi în Crişana, cu viteze în general de 55 - 65 km/h. În Carpaţii Occidentali şi Meridionali, iar seara şi noaptea şi în Carpaţii Orientali vor fi rafale de 60 - 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, peste 90 - 100 km/h.

Citește mai mult despre valul de aer rece care a intrat în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE