Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

NATO cere cedarea de sisteme Patriot către Ucraina. Mircea Geoană: E o decizie suverană a aliaților

  • România ar putea trimite pe frontul din Ucraina unul dintre sistemele Patriot pe care le are în dotare, iar hotărârea va fi luată în CSAT.
  • Secretarul general adjunct al NATO a afirmat că a efectuat o vizită în Germania și a discutat cu oficialii de la Berlin despre posibilitatea cedării de sisteme Patriot către Ucraina.
  • NATO a luat măsuri suplimentare în zona Deltei Dunarii unde au văzut drone căzând, unde există o zonă mai vulnerabilă pentru că rușii vor continua să atace infrastructurile economice ale Ucrainei și acolo avem măsuri suplimentare de protejarea a teritoriului românesc.

Citește mai multe informații despre cedarea sistemelor Patriot ale României către Ucraina.

Mai mulți activiști pentru climă s-au lipit de pista aeroportului din Munchen. Numeroase zboruri au fost anulate

  • Demonstrația, care a coincis cu unul dintre cele mai aglomerate weekenduri de călătorie ale anului, a dus la închiderea temporară a aeroportului și a provocat numeroase anulări și întârzieri de zboruri.
  • Poliția a fost trimisă rapid la fața locului, iar opt activiști au fost în cele din urmă arestați. În ciuda perturbărilor, o pistă a fost redeschisă mai târziu în cursul zilei, deși întârzierile au continuat.
  • Mișcarea „Ultima Generație” are un istoric de proteste similare organizate în Germania, cu scopul de a atrage atenția asupra a ceea ce consideră a fi o acțiune guvernamentală insuficientă în ceea ce privește schimbările climatice.

Citește mai multe detalii despre activiștii pentru climă care s-au lipit de pista aeroportului din Munchen.

Ce schimbări ar putea produce inteligența artificială pe piața muncii. Expert: ”Generează o nouă paradigmă”

  • Oamenii sunt sfătuiți să implementeze programele ce au la bază inteligența artificială în cariera lor, în condițiile în care 71% dintre lideri ar favoriza angajarea unor candidați cu mai puțină experiență, dar care știu să folosească instrumente AI, în detrimentul celor experimentați ce nu au acumulat aceste cunoștințe.
  • Chiar dacă schimbările par a fi iminente, nu am ajuns încă în era în care inteligența artificială va prelua în totalitate sarcinile oamenilor.
  • Deși prezența inteligenței artificiale la locul de muncă nu este un fenomen nou, mai multe studii confirmă posibilul impactul al acesteia asupra pieței muncii, în special în etapa de angajare.

Vezi mai multe informații despre cum ar putea schimba inteligența artificială piața muncii.

Surse: Nava care s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe s-ar fi îndreptat spre Bîstroe. Elicopter, trimis în căutarea posibililor supraviețuitori

  • O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, în sâmbătă dimineață, în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe.
  • La bordul ei se aflau 11 cetățeni sirieni și egipteni, dintre care trei sunt încă dați dispăruți.
  • Conform unor surse Euronews, marinarii ar fi spus că nava s-a scufundat în aproape trei minute după ce a fost lovită de o ambarcațiune mai mică, poate chiar de o dronă marină.

Citește mai multe detalii despre nava care s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe.

Bărbatul acuzat de tentativa de asasinare a lui Robert Fico, arestat. Procuror: Juraj Cintula ar putea evada

  • Juraj Cintula, bărbatul acuzat c-a încercat să-l asasineze pe premierul slovac Robert Fico, a fost arestat preventiv, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Tribunalului din Pezinok, Katarina Kudjakova.
  • Un procuror al Parchetului General a cerut instanței ca Juraj Cintula să fie plasat în arest deoarece ar exista ”posibilitatea unei evadări şi riscul ca acesta să-şi continue activitatea criminală”.
  • Bărbatul l-a împuşcat şi rănit grav miercuri, în oraşul Handlova, pe prim-ministrul Robert Fico. Șeful Executivului de la Bratislava este în prezent spitalizat la Banska Bystrica şi se află în stare stabilă, dar gravă.

Citește mai multe informații despre bărbatul acuzat de tentativa de asasinare a lui Robert Fico.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE