Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

România rămâne printre ţările UE cu cea mai ridicată rată a inflaţiei în octombrie

  • Rata anuală a inflaţiei în zona euro şi Uniunea Europeană a scăzut semnificativ în luna octombrie, însă România se numără printre ţările UE cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei, arată datele publicate, vineri, de Eurostat.
  • În luna octombrie, rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut până la 3,6%, de la un nivel de 4,9% în luna septembrie.
  • Ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost Ungaria (9,6%), Cehia (9,5%) şi România (8,3%).

Citește mai multe despre rata anuală a inflaţiei în zona euro.

Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de ''promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste''

  • Casa Albă l-a acuzat vineri pe Elon Musk că a făcut o ”promovare abjectă urii antisemite şi rasiste” în una dintre postările sale pe reţeaua sa socială X, fosta Twitter, informează AFP.
  • Miliardarul a răspuns miercuri proprietarului unui cont care scrisese că evreii încurajează "ura împotriva Albilor" prin acest mesaj: "Ai spus exact adevărul".
  • Pentru Casa Albă, postarea nu face decât să repete o teorie de complot populară printre naţionaliştii albi, potrivit căreia evreii au un plan secret pentru a favoriza imigraţia ilegală în ţările occidentale, pentru a submina acolo majoritatea albă.

Citește mai multe despre acuzarea lui Musk.

Motivul pentru care meciul România-Israel se joacă în Ungaria. România are șanse de calificare pentru Euro 2024

  • Naționala României întâlnește sâmbătă seară Israelul, într-un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor. Meciul se va juca la 50 de kilometri de Budapesta, în localitatea în care a copilărit premierul Ungariei, Viktor Orban.
  • Dacă nu pierde, echipa antrenată de Edi Iordănescu va obține bilete pentru turneul final din Germania. Înainte de meci a vorbit despre întâlnire și Idan Golan, fotbalist israelian care joacă în România.
  • Naționala României a ajuns joi seară la Budapesta, după un drum de trei ore cu avionul și apoi autocarul.

Citește mai multe despre motivul pentru care meciul România-Israel se joacă în Ungaria.

Primii 10 km din A0 vor fi inaugurați peste 2 săptămâni. Autostrada de Centură a Capitalei ar trebui să fie gata abia în 2026

  • La sfârșitul acestei luni vom putea circula pe primii kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei. Mai exact, doar pe 10 km din totalul de 100 de km. Constructorul lotului 2 Nord a reușit să termine lucrările pe cei 19 km de autostradă contractați, înainte cu opt luni de termen, doar că pe jumătate din acest tronson nu se va circula, deocamdată.
  • Autostrada va fi gata abia în 2026, asta dacă toate termenele vor fi respectate.
  • Muncitorii lucrează la ultimele detalii pe tronsonul de autostradă care va fi inaugurat înainte de 1 decembrie.

Citește mai multe despre Autostrada de Centură a capitalei.

Trafic de influenceri în politică. Marcel Ciolacu, interviu pentru Dana Budeanu la sediul Guvernului

  • Politicienii apelează la rețelele sociale, dar și la influenceri ca să-și crească capitalul de imagine și să ajungă la cât mai multe categorii de alegători.
  • Marcel Ciolacu a văzut un potențial în sutele de mii de urmăritori ai Danei Budeanu. Așa că i-a acordat un interviu chiar la sediul Guvernului.
  • Social-democrații și-au făcut podcast de partid din interviul luat de creatoare de modă premierului. Dana Budeanu are pe instagram aproape jumătate de milion de urmăritori. Aceasta are și un canal de  Youtube cu aproape 300 de mii de abonați. 

Ce subiecte au fost abordate în interviul lui Marcel Ciolacu pentru Dana Budeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE