Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

ANM: Răcire semnificativă a vremii şi ploi moderate în toată ţara, începând de duminică

  • Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de răcire semnificativă a vremii şi ploi moderate, valabilă pentru toată ţara, care a intrat în vigoare duminică, la prânz.
  • Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10 - 15 l/mp şi, izolat, 20 - 25 l/mp.
  • Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.

Citește mai multe despre zonele în care vremea se va răci semnificativ.

Cămara bunicilor, în ghidul Michelin. Oxana Crețu aduce aromele copilăriei din Basarabia în bucătăria franceză de top

  • Dacă v-ați întrebat vreodată cine sunt cei care acordă stele Michelin restaurantelor din întreaga lume, nu veți afla o listă de nume. Pentru că inspectorii Michelin sunt anonimi.
  • La București, am cunoscut-o pe Oxana Crețu, chef bucătar, născută în Basarabia și, de curând, remarcată de faimosul ghid al gastronomiei de top.
  • Chef Oxana trăiește la Bordeaux, în Franța. De curând, a tras atenția inspectorilor Michelin, motiv pentru care aceasta a fost inclusă cu o recenzie extraordinară în faimosul Catalog.

Află mai multe detalii despre cine este Oxana Crețu, tânăra din Basarabia inclusă în ghidul Michelin.

Conflictul din Orientul Mijlociu va provoca un efect de undă pe pieţele mondiale, spun economiștii

  • Economiştii şi analiştii prognozează noi efecte de undă ce vor fi resimţite la nivel global în urma conflictului din Orientul Mijlociu şi aşteaptă să vadă dacă situaţia se va extinde şi în alte ţări.
  • Israelul se pregăteşte să lanseze un asalt terestru asupra Fâşiei Gaza, după ce le-a spus palestinienilor care trăiesc în acest teritoriu să se îndrepte spre zona de sud.
  • În paralel, consilierul naţional pentru securitate din Israel a avertizat gruparea Hezbollah să nu deschidă un nou front în lupta împotriva Israelului, din Liban.

Mai multe detalii despre efectele economice ale războiului Israel-Hamas.

China susţine ''cauza justă'' a poporului palestinian şi estimează că Israelul a depăşit ''domeniul autoapărării''

  • China susţine ''cauza justă'' a poporului palestinian şi estimează că Israelul a depăşit ''domeniul autoapărării'', conform ministrului său de Externe, Wang Yi.
  • Acţiunea Israelului în Gaza după atacul Hamas a depăşit ''domeniul autoapărării'', iar guvernul israelian trebuie să înceteze să-i mai ''pedepsească colectiv'' pe locuitorii din Gaza, a declarat Wang Yi.
  • Acţiunea Israelului în Gaza după atacul Hamas a depăşit ''domeniul autoapărării'', iar guvernul israelian trebuie să înceteze să-i mai ''pedepsească colectiv'' pe locuitorii din Gaza, a declarat Wang Yi

Aflați mai multe informații despre cum se poziționează China față de conflictul din Orientul Mijlociu.

Două treimi din tinerii de la sate nu merg la facultate. Doar 23,3% români termină o facultate

  • În România, două treimi din tinerii de la sate nu se înscriu la o facultate, spre deosebire de cei de la oraș, unde doar o treime renunță la ideea studiilor superioare.
  • Printre motivele invocate de aceștia se numără lipsa banilor sau programe educaționale neatractive.
  • Procentul tinerilor români care termină o facultatea este de doar 23,3%, aproape de două ori mai mic comparativ cu media Uniunii Europene, de 41,2 %, se arată într-un raport despre monitorizarea educației, realizat de Comisia Europeană.

Citește mai multe amănunte despre motivele pentru care două treimi dintre tinerii de la sate nu merg la facultate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE