Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Peste 30.000 de palestinieni morți de la începutul războiului Israel-Hamas. Trupele israeliene, acuzate că deschid focul asupra civililor

  • Peste 100 de palestinieni au murit când așteptau ajutoarele umanitare, în nordul Fâșiei Gaza. Oficialii acuză trupele israeliene că au deschis focul asupra civililor.
  • Hamas amenință că va părăsi negocierile pentru eliberarea ostaticilor.
  • Administrația Biden a transmis și ea că monitorizează „gravul incident”.

Citește mai multe despre bilanțul morților din războiul Israel – Hamas.

Ciucă nu exclude varianta unui candidat comun la Primăria Capitalei: Să alegem varianta pentru a ne asigura victoria

  • Candidatul la Primăria Municipiului București va fi stabilit în funcție de rezultatul sondajelor realizate de PSD și PNL, însă varianta cea mai probabilă este cea a unui candidat comun, a declarat Nicolae Ciucă, președintele liberalilor.
  • Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă liderii coaliției vor discuta în ședința de luni despre candidatul la Primăria Capitalei.
  • De altfel, și Remus Borza, consilierul onorific al lui Nicolae Ciucă a declarat pentru Euronews România că PNL și PSD trebuie să aibă un candidat comun pentru a-l învinge pe Nicușor Dan.

Citește mai multe despre declarațiile lui Nicolae Ciucă.

România a respins oficial solicitarea companiei Huawei de a avea acces la rețeaua 5G din țara noastră

  • Solicitarea companiei Huawei, aceea de a avea acces la rețeaua 5G din România, a fost respinsă, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
  • Din 2021, România are o lege prin care ține la distanță companiile chineze de infrastructurile informatice și de comunicații de interes național, din cauza suspiciunilor privind implicarea statului comunist chinez în activități de spionaj tehnologic.
  • Decizia de a interzice accesul Huawei la rețeaua 5G vine în contextul în care, în 2023, Guvernul a dat autorizație companiei Lenovo să participe.

Citește mai multe despre decizia României de a interzice accesul Huawei la rețeaua 5G.

Întreg dosarul de corupție în care era judecat Alexander Adamescu, anulat de Tribunalul București

  • Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus, joi, anularea tuturor probelor strânse de procurorii DNA în dosarul în care omul de afaceri Alexander Adamescu era judecat pentru mituirea unor magistraţi.
  • Din noiembrie 2022, judecătorul a amânat de 26 de ori pronunţarea unei decizii în acest caz. Adamescu, aflat pe o listă a fugarilor celebri, ar fi acum în Marea Britanie.
  • Alexander Adamescu a fugit din țară și s-a dus în Marea Britanie, de unde autorităţile române au încercat, fără succes, să îl extrădeze.

Citește mai multe despre anularea dosarului de corupție în care era judecat Alexander Adamescu.

Discursul lui Putin, analizat un expert în spațiul ex-sovietic. ”Ar putea semăna cu stalinismul târziu. E și o degradare fizică”

  • Armand Goșu, expert în spațiul ex-sovietic, a declarat că discursul rostit de liderul rus Vladimir Putin este unul specific de campanie electorală, în condițiile în care Rusia organizează alegerile prezidențiale peste două săptămâni.
  • Politologul a evidențiat că expunerea liderului de la Kremlin ar putea semăna cu ”stalinismul târziu” când ”întreaga elită sovietică învingătoare în al Doilea Război Mondial stătea aplecată și făcea plecăciuni la picioarele lui Stalin”.
  • De asemenea, Armand Goșu a evidențiat că există și o ”degradare fizică” a elitei politice ruse, coagulate în jurul lui Putin încă din anul 2002.

Citește mai multe despre analiza discursului ținut de Vladimir Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE