Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciucă nu exclude varianta unui candidat comun la Primăria Capitalei: Să alegem varianta pentru a ne asigura victoria

Candidatul la Primăria Municipiului București va fi stabilit în funcție de rezultatul sondajelor realizate de PSD și PNL, însă varianta cea mai probabilă este cea a unui candidat comun, a declarat Nicolae Ciucă, președintele liberalilor.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă liderii coaliției vor discuta în ședința de luni despre candidatul la Primăria Capitalei.

”Nu vom discuta acest aspect până în momentul în care nu vom avea rezultatul sondajelor. Fiecare dintre cele două partide a decis să avem nominalizări pentru măsurarea prin sondaj şi în momentul în care vom avea aceste rezultate, vom discuta şi nominalizarea pentru candidatul la Primăria Capitalei.

Am convenit ca, în funcţie de încrederea pe care cetăţenii o vor exprima în sondaje, să alegem varianta fie a unui partid, fie a celuilalt sau probabil, pentru a ne asigura victoria la Capitală, să avem un candidat pe care să îl susţinem ambele partide”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Piatra Neamț, potrivit Agerpres.

De altfel, și Remus Borza, consilierul onorific al lui Nicolae Ciucă a declarat pentru Euronews România că PNL și PSD trebuie să aibă un candidat comun pentru a-l învinge pe Nicușor Dan.

Liderul PNL a mai precizat că nu a fost stabilit modul de desemnare a candidatului pentru funcția de președinte al României.

”Asta este o altă poveste la care nu i-am desluşit firul", a precizat Ciucă, conform sursei citate.

De altfel, președintele PNL a punctat că la ședința coaliției vor fi discutate luni subiecte ce au legătură cu actul de guvernare.

”Trebuie să ieşim din această fază în care toată atenţia - şi este normal să fie aşa - este îndreptată către modul în care se va desfăşura prima rundă de alegeri şi ulterior calendarul până în decembrie. În acelaşi timp trebuie să ţinem cont că avem o ţară de guvernat. La coaliţie vor fi abordate subiectele care ţin de guvernare", a adăugat Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE