Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CIA îi învață pe ruși cum să furnizeze secrete agenției

CIA, printr-o postare pe Instagram, îi învață pe rușii de rând cum să furnizeze secrete agenției fără să fie prinși de serviciile secrete de la Moscova.

Postarea de pe Instagram îi învață pe ruși cum să folosească browserul anonim Tor pentru a "garanta cel mai înalt nivel de siguranță". 

În postare, CIA spune că, pentru a descărca Tor, nu ar trebui să se folosească computerul personal. Aceștia ar trebui, de asemenea, să se asigure că browserele lor, cum ar fi Google Chrome sau Safari sunt actualizate și în modul de navigare privată.

CIA le atrage atenția rușilor să nu foloseasca VPN-ul. "Nu folosiți o rețea VPN al cărei furnizor are sediul în Rusia, China sau în orice altă țară considerată neprietenoasă față de Statele Unite", a avertizat agenția.

Cererea de VPN-uri în Rusia a crescut de când Kremlinul a început să blocheze rețelele de socializare și site-urile de știri.

Descărcările zilnice pentru cele mai populare aplicații VPN au crescut de peste 4 ori, în prima săptămână de la începerea războiului.

Postarea de pe Instagram a CIA a oferit și un link către un canal dedicat agenției prin care li se cere rușilor să trimită numele complet, ocupația și ce fel de informații dețin.

"Vă îndemnăm să vă luați toate măsurile de precauție adecvate pentru a vă menține în siguranță", se arată în postare: "Siguranța dumneavoastră este de primă prioritate".

Postarea de pe Instagram a strâns peste 5.000 de aprecieri și peste 1.000 de comentarii, unde oamenii și-au manifestat surprinderea.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE