Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chiriile se dublează pe parcursul festivalului UNTOLD. Cât ajung să scoată din buzunare cei care vor să se cazeze zilele acestea în Cluj

Festivalul UNTOLD aduce în inima orașului Cluj-Napoca turiști din toate colțurile lumii, iar ca în fiecare an chiriile depășesc prețurile normale. Mulți dintre proprietari părăsesc orașul pentru câteva zile și își închiriază locuința la un pret și de două ori mai mare decât sunt tarifele obișnuite.

Prețul unei singure camere din centrul orașului, pe noapte, poate ajunge până la 1.000 de lei. Cei care închiriază un apartament pentru 4 nopți de festival plătesc chiria aferentă unei luni întregi.

De pildă, un apartament de trei camere este pus la închiriere de un tânăr cuplu la pretul de 6.800 de lei pentru 4 nopți.

Specialiștii în imobiliare susțin ca boomul chiriilor se datorează atat celor care vor să vină la festival pe ultima sută de metri, cât și studenților din străinătate care-și caută cazare pentru noul an universitar. Urmează apoi o perioadă de platou în care prețurile se stabilizează. Prețurile de pornire la apartamentele cu o cameră sunt în mod normal de 350 de euro, maxim 400 de euro.

Mira Milas, agent imobiliar: „Prețurile de pornire la apartamentele cu o cameră sunt în mod normal 350 de euro, maxim 400. În perioada asta se pot întâmpla și anomalii, în sensul că mulți proprietari ridică prețul, își încearcă norocul practic pentru cei care nu și-au luat cazare până acum și în ultimul moment sunt gata să dea oricât pe o asemenea cazare”.

Cererea mare lasă loc și fraudelor. Autoritățile îi sfătuiesc pe doritori să semneze un contract de închiriere, conform legii, și să nu plătească înainte de a ajunge în locuință.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE