Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China a ordonat Apple să șteargă WhatsApp şi Threads din App Store. Motivul invocat de Beijing

Compania Apple a anunțat vineri că a eliminat aplicațiile WhatsApp şi Threads, parte a platformelor Meta, din App Store, la solicitarea Chinei. Guvernul de la Beijing a făcut această solicitare, invocând probleme de securitate națională, relatează agenția Reuters.

În schimb, Facebook, Instagram și Messenger erau în continuare disponibile în magazinul de aplicații al Apple. De asemenea, alte aplicații dezvoltate de companii occidentale, inclusiv Youtube și X, pot fi în continuare descărcate, notează sursa citată.

Autoritățile chineze nu au explicat în ce mod WhatsApp sau Threads ar fi putut provoca probleme de securitate.

"Administrația spațiului cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicații din magazinul din China pe baza îngrijorărilor privind securitatea națională.

Suntem obligați să respectăm legile din țările în care ne desfășurăm activitatea, chiar și atunci când nu suntem de acord”, se arată într-un comunicat al Apple, citat de Reuters.

În schimb, reprezentanții Meta au refuzat să facă public un punct de vedere. De asemenea, Administrația spațiului cibernetic din China nu a oferit un răspuns.

Compania Apple a mai precizat că WhatsApp și Threads sunt în continuare disponibile pentru a fi descărcate de celelalte magazine.

Cum pot utilizatorii din China să acceseze WhatsApp şi Threads după eliminarea din App Store

Potrivit sursei citate, utilizatorii chinezi pasionați de tehnologie pot descărca aplicațiile din App Store-urile Apple dacă au un cont iCloud în alte țări.

Unii experți în industria tehnologică din China au declarat că ordinul guvernamental privind WhatsApp și Threads ar putea avea legătură cu o nouă regulă din august anul trecut, care impune ca toate aplicațiile disponibile în China să se înregistreze la guvern, în caz contrar riscând să fie eliminate.

Termenul limită pentru ca societățile să finalizeze înregistrările a fost sfârșitul lunii martie, iar reglementările au intrat în vigoare la 1 aprilie.

Apple a mai eliminat aplicații din magazinul său de aplicații din China.

În 2017, Apple a eliminat aplicația de știri a publicației The New York Times, pe motiv c-ar încălca reglementările locale - o decizie care a venit pe fondul creșterii cenzurii în domeniul presei în cea de-a doua economie ca mărime din lume. Aplicația este în continuare indisponibilă pe Apple App Store din China.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE