Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regimul comunist de la Beijing a reușit să spargă criptarea AirDrop de pe dispozițivele Apple

Regimul comunist de la Beijing susține că a găsit soluția tehnică pentru a identifica utilizatorii de AirDrop, o funcție criptată de pe telefoanele Apple care permite partajarea anonimă a conținutului cu un alt dispozitiv al mărcii aflat în apropiere. Potrivit France Presse, autoritățile comuniste au anunțat că un institut de cercetări din China a reușit să spargă criptarea AirDrop.

Soluția găsită de regim pune capăt anonimatului și permite autorităților chineze să identifice numărul dispozitivului emițător, numărul de telefon al proprietarului acestuia precum și adresa sa de email. Comunicatul de presă al autorităților nu precizează dacă această soluție tehnică a dus la arestări sau condamnări pentru schimb de conținut ilicit.

Soluția găsită de regim pune capăt anonimatului și permite autorităților chineze să identifice numărul dispozitivului emițător, numărul de telefon al proprietarului acestuia precum și adresa sa de email.

China își monitorizează strict mass-media și internetul, cenzurând comunicarea online

Pentru a scăpa de cenzură, un iPhone ar putea constitui un spa'iu securizat de comunicare grație funcției AirDrop care funcționează fără internet. În special, a făcut posibilă difuzarea prin telefon a sloganurilor critice la adresa Partidului ComunistChinez, după o demonstrație la Beijing în octombrie 2022. China își monitorizează strict mass-media și internetul, sub rezerva cenzurii conținutului, atunci când acestea critică politicile regimului sau sunt susceptibile de a incita revolte sociale.

China își monitorizează strict mass-media și internetul, sub rezerva cenzurii conținutului, atunci când acestea critică politicile regimului sau sunt susceptibile de a incita revolte sociale.

Toate iPhone-urile vândute în China dezactivează automat opțiunea AirDrop

Din 2022, toate iPhone-urile vândute în China dezactivează automat opțiunea AirDrop după 10 minute. Această măsură reduce drastic probabilitatea de a primi în mod neașteptat fișiere de la străini și, prin urmare, mesaje potențial sensibile schimbate fără cenzură. Produsele Apple, de la iPhone la iPad, sunt extrem de populare în China, una dintre principalele piețe ale grupului american în afara Statelor Unite. Brandul Apple s-a abținut întotdeauna să ia o poziție pe subiecte sensibile sau să ofenseze puterea chineză.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE