Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chanel revine cu o prezentare de modă în Statele Unite ale Americii, după 16 ani

Chanel a prezentat noua colecție, Cruise 2024, la studiourile Paramount din Los Angeles.

Show-ul a fost un tribut adus relației de lungă durată al casei de modă cu Hollywood-ul, iar hainele prezentate au fost inspirate din activitățile locuitorilor de pe Coasta de Vest americană.

Coco Chanel, relație apropiată cu Hollywood-ul aniilor '30

Coco Chanel a călătorit pentru prima oară în California acum aproape 100 de ani - în 1931 - când a început o colaborare cu MGM Studios și a creat ținute pentru filmele celor mai importanți regizori de pe atunci: George Cukor și Jean Renoir.

După moartea sa, Karl Lagerfeld, care a preluat conducerea casei de modă, a consolidat, în cei 36 de ani de mandat, relația dintre Chanel și Hollywood. Acesta și-a găsit inspirația în vedetele de peste ocean: Penelope Cruz, Tilda Swinton și Margot Robbie fiind doar trei dintre exemple.  

Acum, conexiunea este din nou întărită prin noua colecție Cruise 2024, sub îndrumarea lui Virginie Viard, care a devenit director de creație al brandului după moartea lui Lagerfeld, în 2019.

De data aceasta însă, hainele nu au fost inspirate de covorul roșu, ci de esența adevărată a Los Angelesului: Venice Beach, plimbările pe faleză, role, biciclete și haine sport. Creatoarea de modă a explicat că fiecare show este o ocazie de a face ceva nou, așa că a ales să se joace cu piese mai sportive, precum sneakersi, jampiere, tricouri largi, hanorace supradimensionate, ba chiar și skateborduri pe post de accesorii.

Nume mari de la Hollywood au participat la eveniment

Prezentarea de modă a avut loc la Studiourile Paramount, iar modelele au defilat pe un stadion Chanel alb-negru, pe fundal fiind proiectate imagini cu orașul american.

Printre invitați s-au numărat Margot Robbie, Sofia Richie, Paris Hilton și Kristen Stewart. Show-ul a demonstrat că Chanel înceracă să iasă din tiparul classic, și adoptă elemente mai futuriste – fără a își pierde însă din eleganță.

VEZI GALERIA
3 imagini

Aceasta nu a fost prima colecție Chanel prezentată în Los Angeles. În urmă cu 16 ani, casa de modă de lux a prezentat o colecție într-un hangar din Santa Monica, sub îndrumarea lui Karl Lagerfeld. Modelele au ieșit dintr-un avion privat inscripționat cu logul dublu C. La vremea respectivă, momentul a fost o demonstrație formidabilă de putere din partea brandului franțuzesc, care a fost printre primele care a optat pentru prezentări extravagante.

Luna mai a fost una plină pentru Chanel. Pe lângă ultima colecție prezentată - Karl Lagerfeld, fostul director de creație al brandului onorat la MET Gala - tot în Los Angeles s-a deschis cel mai mare magazin Chanel din lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE