Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pharrell Williams este noul director de creație al diviziei masculine pentru Louis Vuitton

Pharrell Williams devine noul director creativ al diviziei pentru bărbați de la Louis Vuitton. Muzicianul îl înlocuiește pe regretatul Virgil Abloh, care a murit in 2021 la doar 41 de ani din cauza unui cancer agresiv.

“Louis Vuitton are plăcerea de a-l numi pe Pharrell Williams director de creație al departamentului Homme. Prima sa colecție va fi dezvăluită in iunie la Săptămâna Modei de la Paris pentru Bărbați.”

Casa de moda de lux și-a exprimat bucuria de a-l aduce la bord pe american. În anunțul făcut pe Instagram, compania a declarat că Pharrell Williams este un vizionar - a cărui creativitate este într-o continua extindere, de la muzică la artă și acum la modă. Iar felul în care abordează diferite teme în munca sa se aliniază la valorile casei de modă Louis Vuitton.

Artistul are o legătură strânsă cu lumea modei

Pharrell Williams a câștigat 13 premii Grammy și a fost de două ori nominalizat la Oscar, însă nu este deloc un intrus în lumea modei. Încă din 2004 a colaborat cu Louis Vuitton pentru o colecție de ochelari de soare, pe vremea când la conducere era Marc Jacobs. Apoi, colecția a fost regândită chiar de prietenul său Virgil Abloh în 2018. Artistul a mai colaborat și cu Moncler și a construit un parteneriat de durată cu Adidas Originals.

Acesta este adeptul hainelor care pun accent pe funcționalitate si confort: ”Când te asculți pe tine însuți și ești confortabil cu cine ești, porți ceea ce ți se potrivește și, automat, ceea ce te face să arăți bine. Acesta este secretul”,  a spus Pharrell Williams într-un interviu pentru GQ în 2017.

A fost printre primii artiști de hip-hop care în anii 2000 au introdus elemente din hainele pentru skateboarding în ținutele uzuale. Apoi, a îmbrățișat piesele unisex, cu mult înainte ca acest lucru sa fie un trend. Tocmai datorită acestei expansivități vestimentare, în 2017, Karl Lagerfeld l-a ales să devină imaginea poșetei Gabrielle de la Chanel – primul bărbat care a obținut o astfel de onoare.

Grupul LVMH transformă branduri de lux în mișcări culturale

Așadar, alegerea artistului pentru această poziție nu este una întâmplătoare. Grupul LVMH, care deține și Louis Vuitton, și-a propus să transforme brandurile de lux în mișcări culturale. LVMH a lansat o colaborare a brandului cu artista japoneză Yayoi Kusama, iar prin intermediul casei de bijuterii de lux Tiffany and CO. a făcut o coroană din titanium și diamante pentru Kendrik Lamar.

Poziția obținută de Pharrell Williams este una dintre cele mai importante din industrie, care dictează tendințele actuale și viitorul modei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE