Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spectacol formidabil dat de Louis Vuitton în onoarea lui Virgil Abloh

Astăzi vă invit la un spectacol formidabil dat de Louis Vuitton în onoarea lui Virgil Abloh, fostul director creativ al casei de modă, care a decedat anul trecut la doar 42 de ani.

Este o comemorare care reprezintă viața artistului: plină de culoare, muzică, veselie și mai ales, modă.

Virgil Abloh a fost readus la viață într-un show spectacular dat de Louis Vuitton la Louvre , în care rapperul Kendrik Lamar a cântat live în onoarea fostului director creativ al casei de modă.

Evenimentul a fost plin de reprezentații comunității afro-americane

O fanfară a început parada, iar apoi a urmat noua colecție bărbătească. Nici nu am putea spune bărbătească ci androgina, așa cum ne-a obișnuit și Virgil de-a lungul vieții, hainele nu sunt făcute pentru femei sau bărbați, ci pentru oameni.  Iar accesoriile au prins din nou, forme atipice.  

Decorul a fost creat special pentru a reface fragmente din Vrajitorul din Oz, una dintre poveștile preferate ale lui Virgil, care s-a regăsit în multe dintre piesele create de designer de-a lungul vieții. Podiumul galben aduce, poate, cel mai mult aminte de aleea din poveste.

Prezentarea de modă, virală pe social media

Spectacolul a făcut furori și pe rețelele de socializare:  prezentarea a fost vizionată de peste cinci milioane de ori, în doar patru zile.

Este prima colecție de primăvară/vară după moartea creatorului, și a fost concepută special pentru a ne aminti de Virgil.

Momentul culminant a fost performanța live dată de Kendrik Lamar. Rapparenul a purtat o coroană de spini cu diamante, un costum gri Louis Vuitton și a repetat de-a lungul spectacolului, „Long Live  Virgil”.

Lână el, au stat modelul Naomi Capbell și Dave Free, managerul cântărețului. La eveniment au particiat și alte nume cunoscute din industria muzicii, cum ar fi Justin Timberlake și J. Balvin. Pe ritmul ultimei piese, modelele plimbat pe podium un steag uriaș în culorile curcubeului.

Iar acesta nu a fost primul omagiu adus de Kendrick Lamar lui Virgil. În Februarie, rapparul a purtat un costum creat de Virgil pentru Louis Vuitton la Super Bowl, când a interpretat alături de Dr. Dre, Snoop Dog, 50 Cent și Eminem.

 

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE