Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cetățenii israelieni pot călători în SUA fără vize pentru o perioadă de până la 90 de zile

Cetățenii israelieni eligibili pot călători în Statele Unite pentru o perioadă de până la 90 de zile fără viză, a anunțat joi Departamentul pentru Securitate Internă al SUA (DHS), accelerând o oportunitate care a fost stabilită anterior să înceapă la 30 noiembrie. 

Administrația Biden a anunțat luna trecută că Israelul se va alătura Programului de scutire de vize, care permite călătorilor eligibili să solicite intrarea în SUA fără viză. Anterior, se aștepta ca programul să primească cererile începând cu 30 noiembrie, dar anunțul precizează că SUA va începe să accepte cererile din prezent.

Care sunt condițiile și ce acte trebuie să fie depuse?

Călătorii eligibili trebuie să depună o cerere de autorizare online prin intermediul Sistemului electronic de autorizare de călătorie al Serviciului vamal și de protecție a frontierelor din SUA. Pentru a fi eligibili, călătorii trebuie să aibă un pașaport cu suport biometric și să intenționeze să rămână nu mai mult de 90 de zile.

Călătorii care au "documente de călătorie nebiometrice, temporare sau de urgență sau documente de călătorie dintr-o țară desemnată în afara programului Visa Waiver" nu sunt eligibili și pot solicita în schimb o viză americană, potrivit Departamentului pentru Securitate Internă al SUA.

Procesarea cererilor poate dura până la 72 de ore. Cererea va fi disponibilă doar în limba engleză în acest moment și va fi disponibilă în alte limbi până la 1 noiembrie 2023.

"Călătoria cu o viză poate fi în continuare cea mai bună opțiune pentru unii călători, cum ar fi cei care doresc să rămână în Statele Unite mai mult de 90 de zile sau cei care cred că ar putea dori să își prelungească șederea sau să își schimbe statutul odată ajunși în Statele Unite", a precizat DHS într-un comunicat de presă.

Aplicația este disponibilă doar în limba engleză și va fi avea variante și în alte limbi până cel târziu la 1 noiembrie, potrivit comunicatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE