Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden anunță sprijin militar pentru Israel. ”Scopul grupării Hamas este anihilarea Israelului și omorârea evreilor”

Președintele american Joe Biden a catalogat asatul organizației Hamas asupra Israelului drept ”un act de răutate pură” în care au fost uciși peste 1.500 de oameni, printre care și 14 cetățeni americani. De asemenea, liderul de la Washington a anunțat că SUA va oferi Israelului muniția necesară pentru sistemul Iron Dome, cerând Congresului să se întrunească pentru a lua măsuri urgente.

Joe Biden a reacționat prima oară, marți seara, în legătură cu atacul sângeros declanșat de gruparea Hamas în Israel.

”Poporul Israelului a înfruntat clipe groaznice în acest week-end din cauza Hamas, al cărei singur scop este de a omorî evrei. Este un act de răutate pură în care peste 1.000 de oameni au fost măcelăriți.

Printre ei, cel puțin 14 americani au fost omorâți. Părinții au fost măcelăriți încercând să-și apere copiii. (....) Supraviețuitori ai Holoscaustului au fost luați ostatici, pe care Hamas amenință să-i ucidă împotriva oricărui cod moral.

Brutalitate Hamas și setea de sânge ne aduce aminte de terorism. Din păcate, pentru poporul evreu nu este nimic nou”, a declarat președintele american Joe Biden.

Joe Biden anunță că SUA sprijină Israelul să lupte împotriva grupării Hamas: ”Răspunsul trebuie să fie imediat și copleșitor”

Sprijinim Israelul și ne vom asigura că aveți tot ce aveați nevoie (...) Nu există justificare în fața terorismului. Hamas nu sprijină populația palestinitiană. Scopul său este anihilarea Israelului și omorârea evreilor. Folosesc civilii palestinieni ca scuturi umane.

Israelul are dreptul și datoria de a răspunde la aceste atacuri.

Tocmai am terminat apelul telefonic cu premierul Netanyahu și i-am spus că răspunsul trebuie să fie imediat și copleșitor. Democrațiile precum SUA și Israelul sunt mai puternice când respectăm statul de drept. Teroriștii atacă în mod voit civilii, îi ucid”, a mai precizat liderul de la Washington.

Totodată, Joe Biden a precizat că Administrația de la Washignton se află în legătură cu oficialii din Israel, încă de la declanșarea acestei crize.

”Oferim muniție pentru a alimenta Iron Dome și să ne asigurăm că nu rămăn fără armanent. Administrația mea împreună cu Congresul gestioneză această criză. Voi solicita Congresului să ia măsuri urgente. Nu este vorba despre partide și politică, este vorba despre securitatea lumii noastre”, a mai precizat președintele SUA.

De asemenea, Biden a subliniat că a discutat deja cu lideri din Franța, Marea Britanie și Germania despre sprijinirea Israelului.

”Oricine vrea să profite de această situație: nu o faceți. Nu este loc de ură în SUA, nu împotriva evreilor sau musulamnilor. Respingem acest terorism, condamnăm răul generalizat.

Să nu existe îndoială, SUA sprijină Israelul”, a concluzionat Biden.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE