Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CES 2024. Robotul italian cu AI care îi ajută pe copii să învețe la școală sau să aibă grijă de persoanele vârstnice

Un robot cu inteligență artificială i-ar putea ajuta pe copii cu informații la școală și să-și dezvolte capacitățile de comunicare, ca și cum ar discuta cu un coleg de clasă. Același dispozitiv poate deveni, la nevoie, și îngrijitor în cazul persoanelor vârstnice care au nevoie de companie sau de ajutor să-și amintească ce medicamente trebuie să ia.

Soluția inovatoare a fost prezentată de compania italiană Protom Robotics, la Consumer Electronics Show, cel mai important târg de tehnologie organizat în Las Vegas.

”Acesta este robotul Protom. Este un robot social, conceput pentru a integra inteligența artificială generativă pentru a îmbunătăți comunicarea și interacțiunile. (...)

Sunt diferite instrumente AI incluse. Unele sunt sisteme AI generative pentru a purta conversații, așa că vorbim despre algoritmi lingvistici. Sunt algoritmi de depistare, de recunoaștere facială”, a declarat Chiara Gasparro, Protom Robotics, pentru Euronews România.

Reprezentanții firmei italiene spun că robotul Protom a fost cumpărat deja de unele școli din Italia.

”Robotul este conectat cu o platformă de instruire în sistem cloud unde copii îi pot furniza informații și conținut.

Pe măsură de includ mai mult conținut, robotul este capabil în clasă să distribuie acele informații la școală prin colaborare. Poate fi folosit în timpul orelor, dezbaterilor și în timpul jocurilor”. a mai spus Chiara Gasparro.

Prețul unui astfel de robot este între 4.000 și 5.000 de euro, în varianta pentru școli.

”În cazul bătrânilor, este un însoțitor. E cineva care poate discuta cu ei, să ofere o experiență activă. Știm că populația este tot mai îmbătrânită, așa că trebuie să găsim noi modalități de a folosi tehnologia. Nu sunt suficienți îngrijitori, așa că este o modalitate de a avea grijă de cei vârstnici”, a concluzionat Chiara Gasparro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE