Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai frumoase cinci plaje europene la care poți ajunge cu trenul

În loc să faceți vacanța obișnuită cu avionul și cu avionul în acest an, de ce nu încercați o alternativă ecologică? Unele dintre cele mai bune plaje din Europa sunt ușor accesibile cu trenul, ceea ce reprezintă un mod mai sustenabil și mai puțin stresant de a călători în această vară. Italia, Franța, Spania și Marea Britanie au toate coastele pe o rețea feroviară.

Iată care sunt cele mai bune alegeri ale noastre pentru nisipuri aurii, fructe de mare proaspete și plimbări pe promontorii, potrivit Euronews Travel.

5. Folkestone, Anglia, pentru artă excentrică și filme pe plajă

Vara este momentul potrivit pentru a vizita orașul port creativ Folkestone din Anglia. Întins între două stânci pe coasta de sud-est a Kent, acest oraș balnear vibrant este un centru al artelor și culturii.

După ce explorați magazinele excentrice din Cartierul Creativ, plimbați-vă până la plaja adăpostită Sunny Sands. Când vine seara, Folkestone Harbour Arm este locul potrivit pentru mâncare stradală, șezlonguri și filme gratuite în aer liber și meciuri sportive importante care rulează pe ecranul mare. Fiți atenți la evenimentele unice, cum ar fi Ziua anuală Kate Bush.

Cum să ajungeți la Folkestone cu trenul:

Folkestone se află la o oră cu trenul de la gara St Pancras din Londra. Plaja se află la 25 de minute de mers pe jos sau la o scurtă plimbare cu taxiul de la stația Folkestone Central.

4. Rimini, Italia, pentru barurile de pe plajă și pastele grozave

Plaja Rimini se întinde pe 15 kilometri de-a lungul coastei italiene a Adriaticii și este alegerea perfectă dacă doriți o vacanță cu toate serviciile la îndemână.

Fâșia de nisip este împărțită într-o succesiune de baruri de plajă și restaurante unde puteți închiria șezlonguri și umbrele pentru o zi sau pentru săptămâni întregi. 

Pentru copii, există zone de joacă și terenuri de sport. Noaptea, puteți găsi cluburi pline de zumzet unde se dansează pe nisip până la răsăritul soarelui.

Rimini se află în regiunea Emilia Romagna, renumită pentru brânza parmezan, pastele umplute și oțetul balsamic, așa că vă puteți aștepta la prânzuri și cine excelente în restaurantele de pe malul mării.

Cum să ajungeți la Rimini cu trenul:

Rimini este bine conectat cu trenul direct la mai multe orașe mari din Italia, inclusiv Roma, Veneția și Bologna.

3. Bretania, Franța, pentru navigație și plimbări pe coastă

Coasta are peste 1.125 de kilometri, așa că nu duce lipsă de plaje cu nisip și golfulețe stâncoase. Linia de coastă din jurul orașului Quimper, situat în nord-vestul țării, are o mare varietate.

Mergeți la Cap Coz pentru a construi castele pe nisipul alb și fin și pentru a vâsli în mare. Cei care caută o pauză mai activă pot încerca lecții de navigație la Bénodet, o alegere bună pentru familii.

Pasionații de drumeții se vor bucura de traseul de coastă GR34 în jurul promontoriului, trecând pe lângă Pointe du Raz, cel mai vestic punct din Franța.

Cum se ajunge la Quimper cu trenul:

La Quimper se poate ajunge de la Paris cu un TGV de mare viteză. De aici, servicii regionale regulate fac legătura cu destinațiile de pe coastă.

2. Tarragona, Spania, pentru nisipul auriu și ruinele romane

Tarragona, la doar o oră la sud de Barcelona, este renumită pentru plajele sale cu nisip auriu foarte fin.

Sub promontori acoperiți de pini, 15 kilometri de plajă perfectă ca-n poză coboară ușor spre apă.

Deasupra plajei Playa el Miracle se află, de asemenea, un teatru roman din secolul al II-lea î.Hr. unde aveau loc spectacole de gladiatori.

Cum se ajunge la Tarragona cu trenul:

Tarragona este legată de Girona, Barcelona și Madrid cu trenul direct.

1. Monopoli, Italia, pentru fructe de mare proaspete și formațiuni stâncoase

Monopoli se află în călcâiul cizmei Italiei, în regiunea Puglia, una dintre cele mai bine cotate pentru plajele sale.

La țărm, Monopoli are mai multe golfuri mici și benzi de nisip curat care duc la ape cristaline și sunt îmbrățișate de formațiuni stâncoase dramatice.

Departe de mare, vă puteți petrece ore liniștite rătăcind prin centrul istoric labirintic, cu catedrala sa barocă somptuoasă.

Seara, vă puteți înfrupta din fructele de mare proaspete pescuite în acea dimineață de către flotele de pescari locali.

Cum se ajunge la Monopoli cu trenul:

Gara Monopoli este bine conectată cu Bari, capitala regiunii Puglia, precum și cu Napoli și Roma.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE