Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai mare exercițiu româno-american cu blindate, la baza militară Cincu

Cel mai mare exercițiu româno-american cu blindate are loc în această perioadă la baza militară Cincu din județul Brașov. Aproximativ 1.200 de militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă sunt implicate în acest exercițiu.

Exercițiul are la bază un scenariu fictiv, prin care au fost create diverse situații, pentru ca militarii să poată exersa ducerea acțiunilor militare cu caracter defensiv și ofensiv.

Exercițiul asigură, totodată, cadrul necesar pentru evaluarea nivelului de instruire atinsă de structuri de poliție militară, apărare, CBRN și logistice, aparținând Diviziei 2 Infanterie „Getica”, de la Cincu.

Exercițiul are loc în perioada 27 octombrie - 11 noiembrie

Se desfășoară în perioada 27 octombrie - 11 noiembrie și este cel mai mare eveniment de instruire executat în acest an și implică participarea a aproximativ 1.200 de militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă.

Pe data de 2 mai, anul acesta, Detașamentul Geniu a început lucrările de dezvoltare a unei noi baze la Cincu, astfel încât să poată găzdui între 800 și 1.000 de militari până la finalul acestui an.

Constituirea grupurilor de luptă de la Cincu se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE