Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cehia cheamă la discuții mai multe state, printre care și România, pe tema Euro 7 și a interzicerii vânzărilor de mașini cu motoare termice

Cehia cere consultări cu mai multe țări din Uniunea Europeană în chestiunea trecerii la norma de poluare EURO 7 și a interzicerii în curând a vânzării mașinilor cu motoare pe combustie. Discuțiile, la care este invitată și România, ar urma să aibă loc luni 13 martie la Strasbourg.

Opoziția Germaniei și a Italiei

Solicitarea Cehiei vine după ce Germania și Italia și-au anunțat opoziția privind propunerea Comisiei Europene, avizată deja de Parlamentul European, de a permite, după 2035, doar vânzarea mașinilor electrice.

Cât privește noua normă de poluare EURO 7, Cehia, ca și alte state și grupuri industriale, consideră că proiectul este nerealist, cu multe riscuri și cu un impact limitat asupra mediului. Germania a blocat ultima etapă de avizare a planului de interzicere a mașinilor cu motoare termice. Berlinul a cerut o derogare pentru vehiculele care folosesc combustibili sintetici.

Opoziția Germaniei și Italiei a obligat oficialii europeni să amâne votul final care trebuia dat săptămâna aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE