Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai mare captură de cocaină a anului în Columbia, după o urmărire între ambarcațiuni de viteză. Au fost implicate și avioane

Autoritățile din Columbia au anunțat cea mai mare captură de cocaină a anului, după ce au urmărit o ambarcațiune de viteză în Marea Caraibelor, în largul coastelor columbiene.

Mai multe bărci militare au pornit în urmărirea suspecților, sprijinite din aer de avioane, într-o operațiune comună a Marinei Columbiei, Forțelor Aeriene și cooperării cu forțele de lucru inter-agenții din Comandamentul de Sud al Statelor Unite ale Americii.

Cea mai mare captură de cocaină a anului, după o urmărire între ambarcațiuni de viteză

În cele din urmă, traficanții au fost prinși, iar autoritățile au descoperit aproape patru tone de cocaină, care ar valora peste 113 milioane de dolari. Încărcătura era acoperită cu o prelată mare.

Marina columbiană a postat și un videoclip în care se vede o parte din urmărire, în timpul căreia echipajul a început să arunce în apă pachete cu droguri, conform CBS News.

La bordul ambarcațiunii de mare viteză se aflau trei columbieni, o persoană din Honduras și una din Venezuela. Aceștia au fost reținuți și predați Procuraturii Generale.

În total, captura de droguri cântărea 3,7 tone, din care 3,355 kg erau cocaină. Sutele de pachete descoperite ar fi suficiente pentru peste opt milioane de doze.

Această operațiune a avut loc la doar câteva zile după o altă interceptare similară, când o navă de război britanică și o aeronavă de patrulare americană au urmărit o barcă cu motor în timp ce echipajul ei încerca să scape și să arunce o mare cantitate de droguri în apă, lângă Insulele Virgine. Atunci au fost confiscate aproximativ trei tone de cocaină și alte droguri, după cum a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

  • Transporturile de droguri pe apă sunt frecvente în zona Columbiei, care produce 60% din cantitatea mondială de cocaină.

La jumătatea lunii februarie, autoritățile columbiene, aflate într-o misiune de căutare și salvare a doi pescari dispăruți în largul coastei Pacificului, au găsit în schimb o navă semisubmersibilă încărcată cu patru tone de cocaină. Ea a fost numită "narco submarin".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE