Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Invazie de șobolani drogați cu marijuana într-o secție de Poliție din New Orleans

Șobolanii au ajuns să consume drogurile confiscate și să distrugă probe din anchete, după ce au invadat un sediu al Poliției din New Orleans, o clădire veche plină cu mucegai și gândaci. Șeful Poliției din acest oraș american s-a plâns de condițiile în care au ajuns să lucreze ofițerii, relatează The Associated Press.

"Șobolanii care ne mănâncă marijuana sunt toți drogați", a declarat inspectorul de poliție Anne Kirkpatrick, în fața membrilor Consiliului Local din New Orleans.

Kirkpatrick a vorbit despre infestările cu paraziți și despre degradarea birourilor în care își desfășoară activitatea Poliția din New Orleans încă din anul 1968. Ea a atras atenția că ofițerii au descoperit chiar și excremente de șobolani pe birourile lor.

Departamentul de Poliție nu a răspuns solicitării de a face publice mai multe informații despre modul în care au descoperit că marijuana a fost mâncată de șobolani sau dacă a fost afectate investigațiile în vreun dosar.

Autoritățile locale spun că vor să ia măsuri pentru a muta secția într-o clădire nouă, o prioritate a noului șef de Poliție de când a preluat funcția în luna octombrie 2023.

De altfel, inspectorul de poliție Anne Kirkpatrick a mai spus că lifturile și aparatele de aer condiționat sunt defecte, în condițiile în care în instituția pe care o conduce lucrează 910 ofițeri. În plus, le-a transmis consilierilor locali că angajații sunt demoralizați din cauza condițiilor de muncă, ceea ce descurajează recrutarea de noi cadre.

Consiliul municipal analizează o propunere de a cheltui 7,6 milioane de dolari pe un contract de închiriere pe 10 ani pentru a muta temporar sediul poliției pe două etaje într-o clădire înaltă din centrul orașului. Comitetul de justiție penală al consiliului a fost de acord luni să înainteze propunerea de închiriere către întregul consiliu municipal pentru a fi supusă la vot.

Kirkpatrick spune că, în perioada în care Poliția își va desfășura activitatea într-o clădire închiriată, va elabora un planuri pentru un nou sediu permanent.

În schimb, Ron Harrison, directorul tehnic global al unei companii de deratizare, a declarat pentru The Associated Press că nu au fost depuse sesizări potrivit cărora șobolanii au mâncat marijuana,

Harrison a declarat că situația din New Orleans nu este complet neobișnuită, deoarece șobolanii sunt omnivori și că șobolanii pot resimți aceleași efecte ale marijuanei ca și oamenii, în funcție de forma în care se afla aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE