Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai mare bancă din Rusia lansează chatbotul GigaChat pentru a rivaliza cu ChatGPT

Sberbank, cea mai mare bancă de pe piața financiară din Rusia, a anunțat luni că a intrat în cursa dezvoltării tehnologiei bazate pe inteligență artificială prin lansarea GigaChat, un chatbot care ar urma să rivalizeze cu ChatGPT. Deocamdată, sistemul este în faza de testare și poate fi accesat doar în baza unor invitații, relatează agenția Reuters.

Lansarea ChatGPT de către compania startup-ul OpenAI, susținută de Microsoft, a declanșat încă de anul trecut a unei curse în domeniul tehnologiei pentru a facilita accesul la inteligența artificială unui număr cât mai mare de utilizatori. Scopul este de a reorganiza modul în care oamenii lucrează și de a pune pe picioare afaceri în acest domeniu.

Reprezentanții Sberbank spun că tehnologia GigaChat se diferențiază datorită modului de a comunica mai eficient în rusă, prin comparație cu alte rețele neuronale.

În ultimii ani, Sberbank, cea este cea mai mare bancă din Rusia, a investit considerabil în tehnologie, pentru a diminua dependența țării de importuri. Procesul a devenit unul prioritar, în care statele Occidentale au redus exporturile către Rusia și au impus sancțiuni din cauza războiului declanșat la ordinul președintelui Vladimir Putin în Ucraina.

La începutul lunii martie, Sberbank a părăsit piaţa europeană, întrucât filialele sal se confruntă retrageri mari de numerar şi cu ameninţări la adresa siguranţei angajaţilor şi a proprietăţiilor sale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE