Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce trebuie să facem în caz de urgență în timpul zborului

Recentele incidente aviatice au readus în actualitate riscurile cu care se confruntă pasagerii care nu știu cum să procedeze în situațiile de urgență.

Ce ar trebui să facă pasagerii în caz de urgență

Ileana Vaidasigan, instructor școală de aviație: "Ar trebui să urmeze întocmai înstrucțiunile însoțitorilor de bord, șă-și păstreze calmul și să urmeze ceea ce spun însoțitorii. Esențial este ca, de exemplu, în cazul depresurizării cabinei, dacă pasagerii au centura de siguranță cuplată, cum li se cere înainte de fiecare decolare, să-și păstreze calmul în momentul în care măștile cad și trebuie să tragă cea mai apropiată mască de oxigen.

Să-și fixeze întâi propria mască de oxigen, pe urmă să-i ajute pe ceilalți pasageri care au fost într-un atac de panică sau nu au avut timp să-și cupleze singuri masca.

Există oxigen pentru 12 minute sau 15 minute, depinde de aeronava cu care zbori.

Piloții încep coborârea de urgență în cazul în care aeronava s-a depresurizat. Această coborâre de urgență se face între 3 și 5 minute. Având în vedere că aici avem oxigen între 12-15 minute, coborârea se face între 3-5 minute, este suficient oxigen. Ei coboară la o altitudine unde putem respira fără ajutorul acestor măști.

Ca și în cazul accidentului din Japonia, s-a ajuns să se evacueze toți cei 379 de pasageri, pentru că toată lumea a rămas calmă și a ascultat instrucțiunile însoțitorilor de zbor."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE