Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce s-a întâmplat în 7 zile de campanie electorală: vaci scoase la păscut în centrul Bucureștiului, copaci plantați, ieșiri pe șantier și multe ironii

Vaci scoase la păscut în centrul capitalei, prezentarea garderobei, plantarea copacilor sau ieșirea pe șantier. Sunt câteva dintre metodele de promovare la care au apelat candidații la primăriile capitalei în prima săptămână de campanie electorală.

Primele zile de campanie electorală. Cum se promovează candidații

Vaca, o metaforă pentru situația Sectorului 5 al Bucureștiului. Este ideea pe care vrea să o transmită candidatul PSD-PNL la primărie. Iar ca să fie foarte clar, Adrian Vigheciu a scos o vacă la păscut, în centrul capitalei, lângă Cotroceni.

Adrian Vigheciu: „Actualei administrații nu îi pasă, de fapt, să lucruri importante pentru oamenii din Sectorul 5. Din orice unghi am privi, Sectorul 5 este ultimul al capitalei”.

După ce a cântat în Centrul Vechi și a postat mai multe clipuri îmbrăcat într-un tricou turcoaz, Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, demontează o teorie care a tot circulat pe rețelele sociale.

Sebastian Burduja: „Văd că e multă fierbere, multă agitație, că am un singur tricou, și acela turcoaz. Nu. Nu e adevărat că am un singur tricou turcoaz. Ca persoană publică, am nevoie și de cămăși, de pulovere, de o întreagă garderobă extrem de diversificată. Ăsta ce e ? Nu e al meu”.

Nicușor Dan, care vrea un alt mandat la Primăria Capitalei, a făcut un pas în afara primăriei, pe bulevardul Regina Elisabeta și s-a apucat de plantat copaci. A trecut apoi la interviuri, el fiind cel care pune întrebările.

Nicușor Dan: „Ana, cum e Bucureștiul tău ca studentă?”

Ana: „Bucureștiul meu e foarte mare și totuși foarte restrâns”.

În timpul ăsta, un contracandidat important se străduia să-i transmită mesaje lui Nicușor Dan.

Cristian Popescu Piedone: „Alo, Nicușor? Nicușor? Vezi că vin spre tine. Haide! Fă curat în birou!”

La pas la un târg de vechituri din Sectorul 5 unde este primar, Cristian Popescu Piedone, care vrea acum la Primăria Capitalei, nu uită să-l promoveze pe fiul său, aspirant la fotoliul tatălui.

Cristian Popescu Piedone: O să rămână Vlad aici să vă ducă mai departe...

Da? Să aibă succes!

Doamne ajută!

Candidata social-democrată la Primăria Generală a gândit o promovare încrucișată în prima săptămână de campanie. A discutat despre trafic și spitale cu trei dintre candidații PSD la sectoare.

Gabriela Firea: „Alături de mine este colegul și prietenul meu, domnul Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, cel care a avut cele mai multe realizări în acest domeniu al marii infrastructuri”.

Robert Negoiță: „Sărut mâna, Gabi! Bună ziua tuturor!”

Gabriela Firea: „Mulțumesc că m-ai invitat. Abia aștept să-mi arăți tot ceea ce ai făcut în sectorul 3. Multe lucruri le știu pentru că am fost martoră atunci când eram primar”.

Mhai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, este prins cu plângerile penale și protestele.

Campania electorală pentru alegerile locale se încheie sâmbătă 8 iunie, la 7 dimineața.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE