Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce mai înseamnă brandul de țară al României? Pe 1 decembrie, ediție specială Euronews România de la Castelul Bran

Pe 1 decembrie, la Euronews, de la ora 20:00, puteți urmări o ediție specială Vocile care contează. Vom transmite chiar din Castelul Bran, un loc emblematic, cu o dublă semnificație: este cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cunoscut în întreaga lume, dar și un loc cu o puternică încărcătură istorică.

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din România. În 2022, numărul vizitatorilor, plătitori de bilet, s-a ridicat la peste 850.000. Locul a devenit faimos după ce la sfârșitul secolului al XIX lea, Bram Stoker a publicat romanul Dracula.

Astăzi, castelul din Transilvania, așa cum le este cunoscut turiștilor străini, este o îmbinare între imaginea creată de legenda lui Dracula și istoria reală care are în centru figura Reginei Maria.

Pe 1 decembrie 1920, Consiliul Orășenesc al Brașovului i-a dăruit Castelul Bran Reginei Maria. Darul era de fapt un gest de mulțumire pentru înfăptuirea Marii Uniri din 1918.

Alexandru Prișu, director de marketing la Castelul Bran: ”Mergea pe jos la biserica din sat, iar asta era cumva împotriva protocolului impus de șeful Casei Regale, dar ea mergea pe jos. Și asta cred că spune multe. Iar aplecarea aceasta către români și către comunitățile apropiate reședințelor lor a fost dusă mai departe cu o rată de succes de 100% dacă ne întrebați pe noi de către Principesa Ileana.”

La peste un secol de la Marea Unire, în acest castel plin de semnificații, vom discuta alături de invitații noștri despre ce mai înseamnă modelele de altădată ale României Moderne? Care sunt modelele prezentului, dar și ce mai definește concret brandul de țară al României. La Vocile care contează, de la ora 20:00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE