Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România din inimă - istorie și brand de țară. De 1 Decembrie - Ziua Națională a României, emisiuni și reportaje speciale la Euronews România

Pentru fiecare român sau chiar străin, România arată altfel în inima lui. Fiecare are o anumită relație cu țara în care trăiește, din care a plecat sau prin care e în trecere. România e azi chintesența tuturor acțiunilor din inimă ale locuitorilor ei, ale iubitorilor ei și ale contestatarilor ei.

De 1 Decembrie vorbim despre oamenii care au făcut România Mare, despre românii care schimbă lumea în fiecare zi, dar și despre turism, gastronomie, brand de țară.

Parada de 1 Decembrie live și reportaje speciale

Dimineața, vom vedea parada de la Arcul de Triumf. Pe parcursul zilei, vom urmări un best of al campaniei Gustă România, dar și povești ale românilor care trăiesc departe de țară sau au ales să importe valori, soluții și experiențe pe care le-au dobândit în țări de adopție și le aplică acum înapoi, în țara lor.

”Vocile care contează”, de la Castelul Bran

Seara, vom avea o ediție specială ”Vocile care contează” dintr-un loc cu totul special - Castelul Bran. Gazdele Alida Mocanu și Vitalie Cojocari vă așteaptă de la 20.00. Invitații lor sunt:

  • Muzicienii Adrian Pleșca (Artan) și Răzvan Moldovan (Suedezu') - trupa Partizan
  • Sandra Ecobescu, preşedinta Fundației Calea Victoriei
  • Adriana Sohodoleanu, antropolog culinar
  • Marinela Ardelean, expert în vinuri, ambasadorul vinului românesc
  • John Matthews, britanic stabilit la Bran de 25 de ani
  • Lia Doru-Trandafir, CEO Castelul Bran

Documentarul ”Maria, Inima României” - o istorie povestită de Marcel Iureș

De la ora 22, va fi difuzat filmul documentar "Maria, Inima României", regizor Trevor Poots, producător John Florescu, o istorie povestită de Marcel Iureș.

”România din inimă” e un prilej în plus să ne amintim de ce o iubim!

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE