Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce este AutoGPT, noul chatbot cu Inteligență Artificială, și prin ce se deosebește de ChatGPT

Publicat de: Euronews

La mai puțin de șase luni de la lansarea ChatGPT, popularul chatbot bazat pe Inteligență Artificială (IA), apare AutoGPT, un instrument care nu ar necesita la fel de multă asistență din partea unui om, potrivit Euronews.

Ce este AutoGPT

GPT, în termenii cei mai simpli, este o tehnologie care încearcă să reproducă creierul uman.

Diferența esențială cu AutoGPT, în comparație cu roboții de chat recent lansați, care funcționează pe bază de Inteligență Artificială, este că nu are nevoie de atât de mult aport uman.

În timp ce instrumente precum ChatGPT și Bing de la Microsoft au nevoie de indicații din partea omului de la celălalt capăt al firului, AutoGPT consideră că poate face singur cercetările, poate învăța din greșeli și, în consecință, își poate adapta volumul de lucru. Inutil să mai spunem că promite să fie considerabil mai rapid și să funcționeze mai eficient decât orice creier uman.

Dacă tehnologia este atât de bună pe cât se pretinde, ar putea reprezenta o amenințare reală pentru profesioniștii care lucrează în domenii precum serviciile pentru clienți sau jurnalismul, de exemplu.

Cum funcționează AutoGPT

AutoGPT are patru elemente principale care îl fac să fie atât de eficient și productiv pe cât pretinde a fi.

În primul rând, modelul lingvistic pe care îl folosește. GPT-4 este cea mai recentă generație a tehnologiei GPT de la OpenAI, lansată la jumătatea lunii martie a acestui an. Aceasta este partea care îl ajută să "gândească".

În al doilea rând, este programat să folosească iterații autonome, aspect care sprijină chatbotul în corectarea oricăror greșeli - și apoi continuă să învețe din ele.

În al treilea rând, soluția sa de stocare a memoriei. AutoGPT a fost integrat cu baze de date vectoriale care îi permit tehnicianului să stocheze informații și să își îmbunătățească procesul de luare a deciziilor în viitor.

Și, în cele din urmă, multifuncționalitatea sa. Acesta poate naviga pe net în câteva clipe, poate prelua și stoca date și apoi poate edita fișiere de date, dacă este necesar.

Contribuția mea? M-am uitat.

-Varun Mayya, inginer informatician

Inginerul informatician Varun Mayya a pus procesul în acțiune, explicând pe Twitter cum: "AutoGPT a încercat să creeze o aplicație pentru mine, a recunoscut că nu am Node, a căutat pe Google cum să instaleze Node, a găsit un articol stackoverflow cu link, l-a descărcat, l-a extras și apoi a generat serverul pentru mine.

Contribuția mea? M-am uitat."

Principalele preocupări

La sfârșitul lunii trecute a fost publicată o scrisoare deschisă, care a fost semnată între timp de mii de persoane - inclusiv de lideri din industrie precum Musk și Steve Wozniak, cofondator al Apple.

În timp ce subliniază că "omenirea se poate bucura de un viitor înfloritor cu ajutorul Inteligenței Artificiale", solicită, de asemenea, marilor companii din domeniul tehnologiei, care se grăbesc cu actualizări nesfârșite și cu software din ce în ce mai inteligent, să "ofere societății o șansă de a se adapta".

Însă nu toți utilizatorii văd totul ca fiind rău, după cum subliniază Rahul și Brian O'Connor, utilizatori Twitter și entuziaști ai Inteligenței Artificiale:

"ChatGPT ne-a accelerat munca, iar AutoGPT o va revoluționa.

Este ca un asistent personal care încearcă în permanență să îndeplinească sarcina dată."

"AutoGPT este uluitor! Trebuie să-l instalez."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE