Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce despăgubiri au primit rudele victimelor de la Crevedia: "Viața părinților mei e mai ieftină ca o casă. M-au scos din sărite"

La cinci luni de la exploziile care au avut loc la Crevedia, două familii încă locuiesc în containere. Reprezentanții firmei care deținea stația GPL la care au avut loc exploziile au început să le facă oferte de despăgubiri celor care au avut casele distruse, răniților și rudelor persoanelor care au murit. Unii dintre ei sunt mulțumiți cu sumele pe care le vor primi, iar alții, nu.

Containerele în care locuiesc cele două familii au fost puse la dispoziție de autorități, până când le vor fi reparate locuințele. Vorbim de șapte locuințe distruse total și peste 80 distruse parțial pe o rază de 1,5 kilometri. Au fost și 55 de persoane rănite și șase persoane decedate.

Ofertele primite de rudele victimelor exploziilor de la Crevedia

Sorin Barbu, ai cărui părinți au murit în exploziile de la Crevedia: "Ne-au făcut o ofertă de 150.000 de euro. Să-mi facă, pe două case, toată curtea distrusă și doi părinți decedați, 150.000 de euro, râd de tine, îți râd în nas.

Eu am zis de la bun început că nu mă interesează nicio sumă de bani, doar să-mi facă casele și cu morții mergem înainte în judecată. Dacă nu se poate în România, o să mergem în afară, că văd că sistemul nostru, al României, este o bătaie de joc. Așa ceva ce vezi la noi nu vezi pe nicăieri. Adică viața părinților mei e mai ieftină ca o casă.

ot am spus, în interviurile anterioare, că nu m-a căutat nimeni și ei ce au zis? 'haideți să-l căutăm, să nu zicem că nu l-am căutat'. Unora dintre vecinii care au avut casele distruse li s-au dat 250.000-350.000 de euro. Și mie, pentru părinți, îmi arunci 150.000? Părinții mei valorează jumătate de casă."

Sorin Barbu este convins că patronii stației GPL de la Crevedia vor scăpa și de controlul judiciar.

Sorin Barbu, ai cărui părinți au murit în exploziile de la Crevedia: "Au făcut aceste oferte să le ușureze situația, pe parcursul anchetei, vor să scape și de arestul al domiciliu și să rămână în control judiciar, ceea ce o să vedeți că o să se întâmple până de Paște. Așa cum am spus de la început, o să fie mușamalizare. Au stat arestați trei luni, mulțumim domnului comandant de la circa 5 de Poliție, care i-a ținut mai bine ca acasă.

Ajutoare am primit de la Crucea Roșie, de la Guvern ceva și de la Arhiepiscopie. De felul meu, am un autocontrol foarte bun, adică sunt lucid în orice situație, dar credeți-mă că m-a scos din sărite, pur și simplu, m-am ridicat și am plecat. N-ai ce să vorbești în cazul ăsta."

Este o anchetă în desfășurare în acest caz, cei doi patroni ai stației GPL sunt cercetați pentru distrugere din culpă, care a avut consecință un dezastru și de neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, Ei se află în arest la domiciliu în acest moment. Chiar ieri, 19 ianuarie, Judecătoria sectorului 5 a prelungit această măsură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE