Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Cazinoul din Constanța își recapătă strălucirea. Autoritățile spun că lucrările sunt realizate în proporție de 80%

Lucrările de la Cazino, începute în urmă cu 3 ani și întârziate de problemele întâmpinate la structura de rezistență a clădirii, sunt încă în toi.

Toamna blândă de anul acesta le-a permis constructorilor să monteze schelele și pe fațada dinspre mare, cea mai afectată parte.

VEZI GALERIA
19 imagini

Sursă foto: Facebook Cazino Constanta

”Se lucreaza pe fațada unde se reface în totalitate, au fost mari probleme, este o zonă afectată datorită faptului că este expusă mediului salin, vântului și e cea mai deteriorată.

Am găsit un zid în formă de cruce care a fost creat în amintirea logodnicei lui Daniel Renard care a murit la 32 de ani, drept pentru care a fost făcut și acoperișul în formă de dric, cu cele 4 turnuri, sunt niște ciudățenii ale clădirii”, a declarat șeful lucrălor de la Cazino, Gabi Puchiu.

Subsolul clădirii, acolo unde au fost descoperite celebrele grinzi construite de Anghel Saligny acum mai bine de 100 de ani, este aproape gata.

Au fost montate pardoseli, au fost refăcute scările și pereții din piatră naturală, iar acum se lucrează la parter și etaj.

Una din marile provocări ale restauratorilor sunt elementele decorative.

Chiar dacă nu este gata, cazinoul este una din atracțiile principale ale orașului. Acești turiști din Argentina, veniți pentru prima oară la Constanța, vor să se întoarcă în România să vadă clădirea restaurată în întregime.

Aproape 300 de miloane de lei au costat până acum lucrările, evaluate initial la suma de 90 de milioane. Restaurarea Cazinoului a început în primăvara anului 2020 și ar fi trebuit să fie finalizată în 30 de luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE