Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Cherecheș avea la el mai multe documente, două buletine și mii de euro când a fost prins

Cătălin Cherecheș avea asupra sa patru documente, două buletine, un carnet de rezervist și legitimația de parlamentar, atunci când a fost prins în Germania.

De asemenea, mai avea 3.265 de euro, aproximativ 150 de euro în forinți și echivalentul a 320 de euro în lei.

El se află în arestul poliției din Germania, acolo unde așteaptă procesul prin care judecătorii germani trebuie să confirme mandatul european de arestare.

Cherecheș voia să fugă în Italia

S-ar putea ca primarul din Baia Mare să-și petreacă sărbătorile în arestul poliției din zona Bavariei, dacă judecătorii de acolo nu grăbesc procedura de confirmare a mandatului european de arestare. Aceasta este o procedură prin care se garantează anumite drepturi unei persoane aflate în situația lui Cherecheș. Este nevoie ca instanțele din România să trimită documente către judecătoria care va prelua procesul primarului din Baia Mare.

Cătălin Cherecheș a fost prins marți seara, în apropierea unei gări din landul Bavaria. Acesta ar fi vrut să fugă în Italia, spun surse din poliție. De altfel, avea asupra sa inclusiv un buletin real obținut în Italia, unde nu este complicat să faci rost de un astfel de act de identitate, dacă ai pe numele tău o proprietate sau afaceri în țară. Nu este necesar să fii cetățean italian ca să ai un buletin în Italia.

Cherecheș mai avea asupra lui buletinul românesc, o legitimație de parlamentar și carnetul de rezervist. El a călătorit alături de o mătușă, cu mașina, mergând cu aproape 200 de km/oră. Aceștia voiau să scape de mașină și să continue călătoria cu un taxi, când au fost prinși de polițiștii bavarezi.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în anul 2018, pentru luare de mită în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, fals în declaraţii în formă continuată şi corupere a alegătorilor în formă continuată, fapte săvârşite în calitate de deputat (2011) şi primar (2013).

El are de ispășit, în țară, o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE