Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cât de periculoase sunt petardele. Raed Arafat: „Sunt folosite de copii. Produc răniți în fiecare an”

Finalul de an este aproape, iar riscurile unor accidente din cauza petardelor este unul foarte mare. Raed Arafat a vorbit joi seară, la Euronews, despre pericolul generat de aceste pocnitori.

Potrivit secretarului de stat MAI, cei mai expuși la aceste pericole sunt chiar copiii, care pot rămâne cu probleme irecuperabile.

„Petardele produc răniți în fiecare an, unii care au pierdut un ochi, care au avut probleme irecuperabile și de regulă vorbim de copii aici. Nu e de glumit cu petardele, sunt cu final explozibil care dacă sunt tratate greșit, chiar dacă este o petardă mică poate să producă pagube și impact asupra celui care o folosește.

Ele de regulă sunt folosite de copii și înseamnă că le pun viața în pericol, dacă am înțelege nu ar mai avea cine să le cumpere și cine să le comercializeze, nimeni nu ar mai avea o piață de desfacere.

Ele există pentru că există cine să le cumpere. Poliția își face treaba și au capturi importante de petarde introduse în țară și de astfel de materile care sunt specifice perioadei sfârșitului de an. Depinde de părinți și de conștientizarea asupra riscului acestor materiale.”, a declarat Raed Arafat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE