Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa Albă: Putin schimbă generalii ca pe șosete, ceea ce ar confirma dificultățile armatei ruse în Ucraina

„Vladimir Putin își schimbă generalii la fel de repede ca pe ciorapi, iar acest lucru demonstrează că armata rusă se confruntă cu probleme pe frontul din Ucraina.” Declarația îi aparține responsabilului pentru comunicare strategică de la Casa Albă, John Kirby. Pe de altă parte, Moscova transmite că-și va atinge toate obiectivele în Ucraina.

La un an de la invadarea Ucrainei armata rusă continuă să se confrunte cu aceleași probleme ca la începutul războiului – logistica proastă și pregătirea insuficientă a militarilor, a precizat responsabilul pentru comunicare strategică de la Casa Albă. Potrivit lui John Kirby, decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina a fost una greșită.

„Ei încă mai suferă de aceleași probleme ca și acum un an. De logistică, de suport, de integrare a armelor, de personal și de coeziune a unităților. Aș putea continua la nesfârșit. Armata rusă mai luptă, dar nu au depășit aceste probleme. Și acest lucru este confirmat de faptul că el (n. red. Putin) continuă să schimbe generali la fel cum eu îmi schimb ciorapii”, a declarant John Kirby, reprezentantul Consiliului Național de Securitate.

Putin crede că va câștiga războiul

Pe de altă parte, Vladimir Putin a menționat la o întâlnire cu liderul comuniștilor de la Moscova că Rusia va câștiga războiul din Ucraina.

Putin urmează să se adreseze camerelor reunite ale Parlamentului pe 21 februarie. Între timp, Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite constată că armata rusă a înregistrat, în ultima perioadă, pierderi imense în încercarea de a cuceri orașul Vuhledar din regiunea Donețk. Iar acest lucru demonstrează că soldații recent mobilizați au o pregătire insuficientă, mai ales pentru ample ofensive mecanizate.

Potrivit estimărilor autorităților de la Kiev, în bătăliile de lângă Vuhledar, armata rusă ar fi pierdut deja peste o sută de unități de tehnică blindată și sute de militari. Aceste Informații nu au fost confirmate și de partea rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE