Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul acuză NATO că se implică prea mult în războiul din Ucraina. Stoltenberg: Putin se pregăteşte de noi atacuri

Kremlinul a afirmat marţi că NATO îşi demonstrează zilnic ostilitatea faţă de Rusia şi devine din ce în ce mai implicată în conflictul din Ucraina.

În același timp, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este extrem de important ca aliații să acorde cât mai mult sprijin Ucrainei, în condiţiile în care săptămâna viitoare se împlineşte un an de la invazia rusă, iar Vladimir Putin se pregăteşte de "noi ofensive şi noi atacuri".

„NATO este o organizaţie care ne este ostilă şi care îşi dovedeşte această ostilitate în fiecare zi. Face tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi arăta cât mai clar implicarea în conflictul privind Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Moscova a afirmat că livrările de arme către Ucraina de către state ale NATO prelungesc conflictul şi cresc posibilitatea unei noi escaladări. Kievul şi Occidentul spun că livrările de echipamente militare avansate sunt cruciale pentru a ajuta Ucraina să se apere în faţa ofensivei Rusiei, relatează Agerpres.

Stoltenberg: „Aliaţii trebuie să furnizeze mai mult sprijin Ucrainei”

Jens Stoltenberg a declarat că miniştrii apărării din ţările aliate se întâlnesc marţi şi miercuri într-un "moment critic pentru securitatea noastră".

"Aşa că este chiar mai important ca aliaţii şi partenerii NATO să furnizeze mai mult sprijin pentru Ucraina. Şi ne vom întâlni astăzi în cadrul Grupului de contact pentru Ucraina şi vom răspunde nevoilor urgente de sprijin sporit către Ucraina", a adăugat el.

El a subliniat că aliaţii trebuie să furnizeze mai multă muniţie Ucrainei şi, în acest sens, să intensifice producţia şi să consolideze industria de apărare pentru a putea furniza muniţia necesară Ucrainei şi a-şi reface stocurile.

"De asemenea, la reuniunea ministerială, vom conveni asupra liniilor directoare pentru planificarea apărării noastre şi pentru consolidarea suplimentară a descurajării. Ceva ce este extrem de important într-o lume care este mult mai competitivă şi mai periculoasă, Şi în care există un război în toată regula în Europa", a spus Stoltenberg.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE