Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care sunt universităţile din România selectate pentru participarea la proiectul european Erasmus+

Publicat de: Mirabela Vasile

Doar patru universități din România au fost selectate să participe la proiectul european Erasmus+. Programul prevede testarea unor noi forme de cooperare transnaţională între instituţiile de învăţământ superior, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, din România, la proiectul-pilot care va testa şi va dezvolta tot ceea ce presupune obţinerea unei diplome comune oferite de instituţii europene partenere ("joint European degree label") vor participa Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Această etichetă de diplomă europeană va reflecta toate competenţele şi rezultatele studenţilor care au urmat programe comune în mai multe ţări, beneficiind de abordări pedagogice transdisciplinare”, se arată în comunicat.

Rezultatele apelului Erasmus+ pentru cele două instrumente dedicate universităţilor au fost anunţate marţi de Comisia Europeană. Este vorba despre lansarea a zece proiecte-pilot, fiecare putând primi, timp de un an, un buget de până la 200.000 de euro prin Erasmus+.

„Acest program reprezintă o etapă importantă, inclusă în Strategia europeană pentru universităţi anunţată în urmă cu un an de oficialii Comisiei Europene”, precizează sursa citată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE