Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cardurile de energie pentru plata facturilor. Cum vor arăta și ce sumă va fi acordată beneficiarilor

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat pe contul de Facebook că acordarea sprijinului de 1.400 de lei, în două tranșe, în lunile februarie și septembrie 2023 pentru compensarea facturilor la energie a intrat în linie dreaptă.

„Vă anunț că am aprobat modelul cardului de energie (un voucher tipărit care conține un cod de bare - n.a.) și modelul certificatului de validare a datoriilor, ce vor fi emise de Asociațiile de proprietari/locatari pentru a certifica datoria curentă sau restantă aferentă furnizării de energie termică în sistem centralizat.

De asemenea, a fost semnată convenția în baza căreia Compania Naţională Poşta Română va asigura serviciile de emitere, distribuire și încărcare a cardurilor, dar și efectuarea plăților prin mandat poștal pentru compensarea prețurilor la energie.

Vă reamintesc faptul că românii vulnerabili vor primi sprijin pentru compensarea prețurilor la energie în valoare nominală de 1.400 de lei, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe”, a anunțat pe Facebook ministrul Marcel Boloș.

Potrivit datelor MIPE, cardul de energie oferă dreptul beneficiarului să efectueze plăți prin serviciul de mandat poștal asigurate de CN Poșta Română SA, pentru decontarea datoriilor curente și/sau restante pe care acesta le are către furnizorii de energie.

Vă reamintim că aceste certificate de validare a datoriilor se emit în două exemplare, din care un exemplar se păstrează la asociația de proprietari/ locatari emitentă iar cel de-al doilea exemplar se păstrează la Compania Naţională „Poşta Română” S.A, ca anexă la documentele care stau la baza plății prin serviciul de mandat poștal.”, informează reprezentanții MIPE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE