Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canada trimite ajutor militar Ucrainei, printre care 2.000 de sisteme de rachete

Canada va trimite Ucrainei cel puțin 2.000 de sisteme de rachete, precum și alte arme. Anunțul a fost făcut de ministrul canadian al Apărării, prezent la Bruxelles la o reuniune a miniștrilor Uniunii Europene.

Canada trimite Ucrainei peste 2.000 de sisteme de rachete

Potrivit oficialului de la Ottawa, specialiștii canadieni și-au petrecut ultimele luni pentru a se asigura de funcționarea în siguranță a rachetelor CRV7, care nu au focoase, pentru că ele au fost scoase deja din uz. Canada are peste 83.000 de astfel de motoare de rachetă, pe care nu le mai foloseşte.

Mai mult, Canada va trimite și 29 de sisteme de arme controlate de la distanță, care pot fi atașate la o varietate de vehicule blindate, precum şi 130.000 de cartușe pentru arme de calibru mic. Ministrul canadian al apărării, Bill Blair, a declarat că țara sa va mai furniza Kievului 29 de sisteme de înarmare de la distanță Nanuk.

De la începutul invaziei ruse, Canada a promis Ucrainei asistență militară în valoare de peste 10 milioane de dolari, inclusiv obuziere, tancuri de luptă şi vehicule blindate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE