Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canada: Incendiile de pădure au emis în primele șase luni din 2023 peste un miliard de tone de dioxid de carbon, o cantitate fără precedent

Incendiile din Canada s-au răspândit în toată ţara cu intensitate și au doborât recorduri în multe provincii. Vineri, Canada era în alertă maximă de incendiu de exact 90 de zile, cea mai lungă perioadă înregistrată vreodată.

Totodată, numeroasele incendii de pădure de acolo au emis numai în acest an, până acum, echivalentul a peste un miliard de tone de dioxid de carbon, o cantitate cum nu a mai existat până acum, au estimat autorităţile.

„Estimările noastre preliminare indică faptul că emisiile pentru sezonul curent au depăşit echivalentul miliardului de tone de dioxid de carbon” şi riscul de incendiu ar urma să fie „peste normal” până în septembrie, a declarat Michael Norton, directorul general al Canadian Forest Service, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

La sfârşitul lunii iulie, emisiile de carbon cauzate de incendiile din Canada erau deja peste dublu faţă de recordul anual anterior din 2014, potrivit datelor observatorului european Copernicus.

Şase milioane de hectare de pădure au fost distruse de incendii în Canada după luna ianuarie 2023

Şase milioane de hectare de pădure au fost distruse de incendii în Canada după luna ianuarie a acestui an, o suprafaţă de 18 ori mai mare decât media ultimilor zece ani, potrivit guvernului. Oficialii au făcut apel la prudenţă în condiţiile deteriorării calităţii aerului în toată ţara.

„Aceasta are un impact real asupra sănătăţii noastre fizice şi mintale”, a declarat Jean-Yves Duclos, ministrul canadian al Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE