Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câinii, eroi în misiunile de salvare din Turcia și Siria. Sunt indispensabili în cătarea victimelor

Cutremurele din Turcia și Siria au demonstrat încă o dată eficiența câinilor de căutare-salvare. Aceste animale sunt practic de neînlocuit mai ales atunci când timpul pentru a interveni și a salva vieți este limitat.

Ei sunt eroii cu patru labe care chiar simt mirosul vieții. Au un simț al mirosului de până la o sută de mii de ori mai dezvoltat decât al omului, se pot cățăra, pot săpa și alerga mult mai repede chiar și decât cel mai bun salvator. Sunt câinii salvatori, iar participarea lor în misiuni de salvare este crucială.

Leonidou Grigoris, reprezentantul Unității Speciale pentru Dezastre nr. 1: „Din momentul în care un câine intră într-un mediu sensibil, o clădire care a fost verificată de autoritățile competente pentru ca noi să putem acționa, dar nu știi niciodată ce se poate întâmpla, după o replică, dintr-un punct ascuns, care nu poate fi controlat, de unde poate să plece câinele, există întotdeauna pericol. Deci este destul de periculos. Bineînțeles, câinele are simțul fricii și al supraviețuirii lui poate poate evita anumite situații atâta timp cât i se dă posibilitatea.”

Jurnaliștii Euronews Grecia au fost la Unitatea specială pentru dezastre numărul 1 din Aspropyrgos, unde Argo, un labrador frumos, ne-a arătate de ce sunt în stare acești eroi patrupezi.

Argo este unul dintre câinii salvatori ai Unității Speciale pentru Dezastre. În situații dificile a dovedit că un câine nu este doar cel mai bun prieten al omului, ci și un înger păzitor, mai ales atunci când viețile noastre depind la propriu de nasurile lor. Din Atena pentru Euronews, Theodora Iliadi și Argo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE