Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câini antidrog, obligați să se ”pensioneze”. Astfel de câini ajung să coste și 11 mii de euro

Aproape 400 de câini polițiști din Ohio, antrenați să detecteze marijuana, vor trebui să se pensioneze după ce consumul acestui drog a fost legalizat în scop recreativ.

Animalele au mirosul compromis și nu mai pot fi antrenate să-l uite. Potrivit unei propuneri legislative, departamentele de poliție ar putea primi bani drept compensație pentru cheltuielile cu antrenamentul lor.

Rico, un ciobănesc german, a fost instruit în detectarea narcoticelor precum cocaina, heroina și metamfetamina, dar nu și marijuana, cunoscută sub numele de cannabis.

Peste 400 de câini antrenați să adulmece marijuana

Asta înseamnă că poate să-și păstreze locul în poliție. Dar sunt alți 400 de câini antrenați să adulmece marijuana. Iar mirosul lor nu poate fi „șters”.

”Dacă adulmecă droguri și persoana spune <<Da, există marijuana în mașină>> și continuăm căutările, iar câinele găsește altceva, teoretic, acuzația este compromisă pentru că mirosul lui este orientat spre marijuana.”, a declarat Matthew Perez, ofițer Departamentul K-9.

Un cățel asemenea lui Rico poate costa între 7.500 și 11.000 de dolari. La asta se adaugă costurile cu creșterea și antrenamentul lui.

”Nu cred că cei care au votat pentru această problemă au intenționat sau au știut că aceasta va fi o problemă pentru departamentele noastre de poliție. Este o preocupare reală.”, a spus Sean Brennan, parlamentar.

Doi parlamentari din Ohio încearcă să ușureze povara financiară cu care se confruntă departamentele de poliție.

Au propus ca fiecare agenție să primească 20.000 de dolari pentru fiecare câine, drept compensație. După ce ies la pensie, cățeii pot fi cumpărați de polițistul alături de care face echipă cu 1 dolar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE