Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cadouri de Crăciun pentru militarii americani. Forțele din Divizia 101 Aeropurtată vor petrece sărbătorile în România

Mai aproape de război decât de casă, militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu au primit cadouri de sărbători din partea colegilor români. Atmosfera festivă a fost completată de colindele interpretate de formația muzicală a Diviziei 101 Aeropurtate, aflată pentru prima oară în  Europa, după 80 de ani.

Militarii americani din Divizia 101 Aeropurtată, cantonați în baza militară de la Mihail Kogălniceanu încă din luna iulie, vor petrece Crăciunul departe de familii. În semn de apreciere pentru felul în care colaborează, partenerii români le-au oferit cadouri cu produse tradiționale.

Rick Turner – responsabil operațiuni divizia 101 Aeroprurtată: „Vă mulțumim pentru că ne faceți să ne simțim ca acasă chiar dacă suntem atât de departe de familiile noastre de Crăciun și cred că e încă o dovadă că legătura care s-a creat între noi de când suntem aici este foarte puternică”.

Militarii americani au primit produse tradiționale românești

Militarii americani au primit produse tradiționale românești ca să se bucure și ei de sărbătorile de Crăciun, chiar dacă sunt departe de casă, de familii, vor petrece aici și Crăciunul și Revelionul, așa că au nevoie de o masa tradițională ca în România.

General de brigadă Bixi – Pompiliu Mocanu, locţiitorul pentru resurse al şefului Statului Major al Forţelor Terestre: „Vor avea parte și de o masa tradițională cu sarmale, salata boeuf? Nu știu ce au pregătit, dar sper să aibă și așa ceva pentru că acesta este specificul zonei în care se află și sperăm să aibă parte și de sarmale”.

Sunt deja luni bune de când militarii americani sunt plecați de acasă.

Specer Meadows: „Sunt din Orlando, Florida. Sunt aici din iunie”.

Reporter: „E greu sa fii departe de familie de sărbători?”

Specer Meadows: „Da, întotdeauna, dar asta este ceea ce facem ca militari”.

Locotenent colonel Tony Hoefler: „Sunt căsătorit și am trei copii. Le place Crăciunul și mi-e dor să petrec sărbătorile cu ei. Stiți, noi spunem că avem două familii, una este cea biologică, iar cealaltă sunt frații de arme, așa că prin faptul că sunt aici cu cea de-a doua familie, e mai ușor să trecem peste faptul că nu suntem acasă de sărbători”.

Cadouri de Crăciun din partea Forțelor Terestre Române vor primi toți militarii din cele patru contingente dislocate în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE