Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Militari de elită, în România. Divizia 101 Aeropurtată a SUA a ajuns la baza Kogălniceanu

Una dintre cele mai puternice forțe de asalt din lume, celebra Divizie Aeropurtată a Statelor Unite este acum în România.

Nu mai puțin de 2.400 de soldați americani sunt instalați la Baza Mihail Kogălniceanu. La Cincu, în județul Brașov se amenajează o nouă bază militară, unde va funcționa primul grup de luptă al NATO de pe teritoriul țării noastre.

Militarii americani de la Divizia 101 Aeroportuată au marcat sosirea lor în România printr-un exercițiu comun cu militarii de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești. Decizia ca militari de la singura divizie de asalt aerian a Armatei SUA să ajungă în Europa pentru prima oară după încheierea Celui de-Al Doilea Război Mondial a fost luată la Summitul de la Madrid, acolo unde Rusia a devenit oficial amenințare la adresa securității țărilor NATO.

Baza Kogălniceanu, plină de militari italieni, americani și britanici

La baza Kogălniceanu sunt cantonați și militarii italieni și britanici care fac misiuni de poliție aeriană întărită. Tot aici se află și cei 1.000 de militari americani trimiși de urgență în România imediat după ce a izbucnit războiul în Ucraina.

Grupul de Luptă multinațional se va desfășura la Cincu. Franța a trimis în România și sistemul anti-rachetă de ultimă generație MAMBA, instalat la Capul Midia.

Forța de Răspuns a NATO va crește de la 40.000 la 300.0000 de militari a anunțat șeful Alianței la Summitul de la Madrid. Ei nu vor fi dislocați în țările aliate, ci vor fi trupe de înaltă pregătire, care la nevoie, vor fi gata de atac în cel mult 48 de ore.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE