Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bugetarii vor primi salariile mai devreme în luna august 2023. Când vor fi virați banii

Bugetarii vor primi salariile mai devreme luna aceasta, mai precis pe 11 august. Salariile aferente lunii iulie vor fi virate cu trei zile mai devreme, după ce data a fost modificată de un ordin publicat în Monitorul Oficial.

Ministerul Finanțelor a emis Ordinul nr. 2241/2023 privind stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii iulie 2023, care a intrat în vigoare pe 26 iulie.

Măsura vine în contextul Minivacanței de 4 zile din august. Astfel, ziua de marți 15 august (Adormirea Maicii Domnului) este zi liberă legală, potrivit Codului Muncii. Suplimentar, Guvernul a decis ca și ziua de luni, 14 august, să fie liberă, pentru a se face punte cu weekendul 12-13 august.

Ziua de 14 august trebuie recuperată până pe 31 august, potrivit Hotărârii de Guvern (HG) prin care s-au stabilit zilele libere din anul 2023.

Potrivit documentului, prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005 pentru reglementarea datei plăţii salariilor la instituţiile publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 2 februarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, plata salariilor aferente lunii iulie 2023, achitate în luna august 2023, se realizează după cum urmează:

a) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 10, plata se efectuează în data de 9;

b) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 12, respectiv 13, plata se efectuează în data de 10;

c) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 14, respectiv 15, plata se efectuează în data de 11.

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc în general salariile pe data de 14 a lunii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE