Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Britanicii, speriați de nunțile care devin tot mai scumpe

Costurile tot mai mari îi afectează și pe britanicii care își planifică nunta în viitorul apropiat. În Marea Britanie, prețurile crescute au creat un val de temeri și nesiguranță în rândul celor care urmează să se căsătorească în următoarea perioadă.

Industria nunților, afectată de situația financiară

Organizatoarea de nunți Jennifer Fahy îi învață pe oameni cum să își administreze bugetul pentru nuntă. Ea spune că situația financiară delicată este resimțită de industria nunților.

„Criza costului vieții are un impact substanțial asupra mireselor și mirilor în momentul de față. Există multă tensiune în această piață, deoarece miresele sunt nesigure dacă vor să continue să colaboreze cu furnizorii în cazul în care vor crește prețurile. Așa că există multe temeri în acest moment,” a declarat Jennifer Fahy, organizatoare de nunți.

O viitoare mireasă, care face deja pregătirile pentru nunta visurilor ei de vara viitoare, consideră că este esențial în această perioadă să fii foarte strict în ceea ce privește bugetul.

„Cu siguranță aș spune că trebuie să-ți faci un buget, sută la sută. Deci, la început, am avut un buget și ne-am încadrat în acel buget cât de mult am putut. Am avut un tabel, am trecut totul în acest tabel și nu ne-am abătut de la el. Dacă am vrut ceva, m-am uitat cât de mult ar depăși bugetul și dacă ar fi posibil,” a declarat Leyla Rackham-Beadle, viitoare mireasă.

Inflația în Marea Britanie, aproximativ 10%

Nu doar organizatorii și mirii se confruntă cu problemele provocate de costurile crescute, ci și prestatorii de servicii, precum ospătarii, muzicienii și dansatorii.

„Cred că orice muzician trebuie să reconsidere ce oferă acum deoarece dacă ai tarife prea mari, oamenii nu-și vor permite serviciile tale, pentru că trăim vremuri grele, evident. În același timp, dacă nu ai tarife suficient de mari, atunci îți va fi dificil să faci față creșterii costului vieții,” a spus Imogen Ridge, harpistă.

Prețurile ridicate pentru energie, creșterea inflației și scăderea economică globală au făcut din ce în ce mai reală posibilitatea ca economia Marii Britanii să se confrunte cu o recesiune până la jumătatea următorului an. Inflația în Regatul Unit este de aproximativ 10%, cea mai mare de la criza petrolului din 1973.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE